• Топ лектори дискутират облачните решения на Cloud Forum 2017

  Cloud Forum 2017 ще събере водещите експерти от света на информационните технологии на 30 март 2017 г. в Новотел София Навлизането на новите технологии във всички сфери на икономиката у нас дава на българските фирми неограничени възможности, но и нови предизвикателства за комуникация с клиентите и партньори в дигиталното пространство.
 • Ибиса идва в Банско с невероятния саксофон на Лавли Лора и DJ Бен Сантяго!

  Британската красавица Лавли Лора е сред най-търсените саксофонисти на световната клубна сцена и изпълненията й на живо предивизкват фурор в дискотеките на Ибиса, както и по най-престижните световни клубове и фестивали - Tomorrowland, Cocoon (Франкфурт), Amnesia в Ибиса, Zouk (Сингапур) и Pacha (по целия свят).
 • Удължава се крайният срок за подаване на кандидатури в BAPRA Bright Awards 2017

  Заявки ще се приемат до 07 април 2017 г., включително Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) обявява удължаването на крайния срок за подаване на заявки за участие в осмото издание на престижния PR конкурс BAPRA Bright Awards. Поради големия интерес от страна на участниците, кандидатури ще се приемат през онлайн
 • Cloud Forum 2017: Облачни решения за бизнеса

  Топ лектори ще дискутират облачните решения на престоящия Cloud Forum 2017 – на 30 март в Новотел София.Клауд технологиите създават нови възможности, а компаниите, които се дигитализират, се нареждат сред най-конкурентноспособните. Преминаването към Облака се превръща от въпрос „Защо“ във въпрос „Кога“.
 • Примерът на Япония – цял град на слънчева енергия

  Япония вече може да се похвали с най-екологичния град в света – изцяло на соларна енергия. Всички къщи във Fujisawa използват слънчева енергия, потреблението на вода е намалено с 30%, а вместо обществен транспорт се използват електрически велосипеди.Проектът за превръщането на Fujisawa в първия изцяло соларен град е реализан чрез партньорство
 • Английският бранд Wagamama вече е в София

  България е 168-то място по света, където се настанява веригата, позната в 19 държави. Идеята на франчайза е да се създаде приятелска атмосфера чрез вкусна храна, която се приготвя пред очите на клиентите в откритата кухня на ресторанта.Wagamama отваря за първи път през 1992-а в Лондон и вече може да
 • За първа година България е домакин на конференция на Международната Данъчна Асоциация

  В дните 18 и 19 май София за първи път ще има удоволствието да бъде домакин на конференцията на Международната данъчна асоциация. Събитието ще се проведе в зала 272 в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и ще събере специалисти в областта на финансовото право.
 • Cloud Forum 2017: Облачни решения за бизнеса

  Ако искате да разберете как да бъдете сред иновативните дигитални бизнеси, включете се в Cloud Forum 2017 на 30 март в Новотел София - бул. „Цариградско шосе“ 115! Клауд технологиите създават нови възможности, а компаниите, които се дигитализират, се нареждат сред най-конкурентноспособните.
 • 1 Топ лектори дискутират облачните решения на Cloud Forum 2017
 • 2 Ибиса идва в Банско с невероятния саксофон на Лавли Лора и DJ Бен Сантяго!
 • 3 Удължава се крайният срок за подаване на кандидатури в BAPRA Bright Awards 2017
 • 4 Cloud Forum 2017: Облачни решения за бизнеса
 • 5 Примерът на Япония – цял град на слънчева енергия
 • 6 Английският бранд Wagamama вече е в София
 • 7 За първа година България е домакин на конференция на Международната Данъчна Асоциация
 • 8 Cloud Forum 2017: Облачни решения за бизнеса
 • Анализ
 • Анализ
 • Мнение

Следизборни каламбури

Само не разбрах защо похарчихме едни пари за избори, като си избрахме същото:( Dessi L. Boshnakova

Его и шамари на изборите

Егото на политическите лидери:- свали кабинета Борисов 2, след като премиерът тогава обвърза гласуването за конкретни кандидати за президент с оценката към правителството (личната му персона) - явно си е мислел,

За кого е правото да гласува?

Знаете ли какво е казал президентът Джеферсън през 1803 година, когато право да гласуват са имали само мъжете, които притежават собствен имот?"Дайте глас на хората, които не притежават нищо и

Реклама

Представяме ви:

Публичният и частният сектор дискутираха иновациите в градската среда на международен форум
Експерти и специалисти от най-високо ниво презентираха иновативните решения за градската среда и бъдещите проекти, които ще променят нейния облик по време на Международната конференция „Smart Buildings, Smart City, Smart Economy“, организирана от b2b Media.

Публичният и частният сектор намериха комуникационните мостове нужни за създаването на нови продукти и стратегии за развитието на иновациите и урбанистичните центрове.

Доктор Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Републиката относно иновационната политика и Н.П. Шин Менг-хо, посланика на Република Корея в България споделиха опита и практиките в България и чужбина относно развитието на иновациите.

„Естественият домакин на иновациите са градовете. Близо 70 процента от световното население живее в тях. Президентът Плевнелиев има концепция относно ефективността и енергийна политика, която гласи, че най-добрата енергия е спестената енергия. За иновативна и съвременна България трябва да сме уверени, че имаме таланта да развиваме индустрии, които са били успешни и могат отново да бъдат водещи за Балканите.“ - сподели доктор Виламовска.

Публичният и частният сектор дискутираха иновациите в градската среда на международен форум
„Според „Inovation Union Scoreborard 2015“, Корея е най-иновативната страна в света. „Креативната икономика“ е мотото на корейското правителство. Миналата седмица София Тех Парк и корейската фондация Innopolis подписаха меморандум за коопериране от началото на 2016 г. Вярвам, че всичко зависи от нас, хората, да откликнем на предизвикателствата и да бъдем промяната към по-добро“. - коментира Н.П. Шин Менг-хо, посланик на Република Корея в България.

Публичният и частният сектор дискутираха иновациите в градската среда на международен форум

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции и Десислава Йорданова, съветник на министъра в Министерството на регионалното развитие и благоустройството презентираха напредъка, постигнат от правителството в насърчаване на „Смарт“ икономиката и постиженията в партньорство с ЕС за енергийни проекти и програми.

„Ноу-хау се състои от два елемента - „Зная“ и „Как“. „Как“ се свързва с инвестициите, а „Зная“ е образоването, което също е инвестиция. Следователно иновациите се равняват на инвестиции на квадрат. Трябва да се фокусираме първо към по-малките цели на „Умните сгради“ и „Умните градове“, а в последствие това ще доведе до големите промени на „Умната икономика“. - коментира Янев относно стратегиите за развитие на икономиката.

Публичният и частният сектор дискутираха иновациите в градската среда на международен форум
През последните няколко месеца МРРБ работи активно в няколко насоки: повишаване на енергийната ефективност на многофамилните сгради, законодателни промени за енергийна ефективност, а от скоро и по национален план за подобряване на енергийните характеристики на сгради държавна собственост. Енергийната ефективност е приоритет за правителството. Вярваме, че с общи усилия скоро градската среда у нас ще подобри своя вид и ефективност“. - отбеляза Десислава Йорданова.

Публичният и частният сектор дискутираха иновациите в градската среда на международен форум

Елица Панайотова, изпълнителен директор на „София Тех Парк“ коментира българския потенциал за развитие:

„Смарт“ не означава само „умен“, а също креативен и изобретателен. Терминът съчетава повече от това да имаме знанията и законите. София Тех Парк ще бъде адреса на иновациите. Целта е да създадем среда, която да подпомага иновациите, технологичния трансфер и контакта между хора с идеи. България има потенциал да се превърне в технологичен център на Балканите, ако оползотвори човешките ресурсите, с които разполага“.

Публичният и частният сектор дискутираха иновациите в градската среда на международен форум

Панел едно наблегна на стратегиите и практиките за развитие и „Смарт“ решенията в голям мащаб. Пламен Жечев, от Сиско България впечатли публиката с презентация за Internet of Everything (IoE). Днес това е само концепция, но някой ден всеки един предмет и човек ще се свърже в глобална система за споделяне и управление на информацията.

Панел две бе специализиран в решенията за строителството на бъдещето и оптимизацията на живота на сградите. Бистра Папазова, изпълнителен директор на coBuilder Bulgaria представи цялостна система за създаване и управление на потока от информация - BIM. Бисера Иванова, изпълнителен директор на Фасилити Оптимум България разкри как може да се постигне пълна оптимизация на една сграда чрез имплементиране на „Смарт“ технологии и екологични решения.

В панел три публиката прояви висок интерес към презентациите на градовете лидери, предприели преминаването от старите модели на управление към интегрираните модерни решения за градската система.

Националната компания индустриални зони, представена от Николай Ценков, председател на Борда на директорите представи напредъка в развитието на градските производствени зони. Голям интерес събра презентацията на Столична община и тяхната „Интелигентна система за управление на градската среда и трафика“. 160 кръстовища ще бъдат модернизирани в София с „умни светофари“ до края на 2016 г. Красимир Стойчев, зам. кмет по Финанси, бюджет и икономика на община Бургас представи цялостния проект за модернизация и имплементиране на „Интегриран Градски Транспорт“. Община Благоевград представи напредъка по програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и постигнатите успехи.

В последния четвърти панел Chariot Motors представиха техния електрически-автобус. Tickey впечатли с решение за електронни билети, последвано от презентацията на Николай Недялков, специалист информационни и комуникационни технологии относно предизвикателствата при преминаване от една система за таксуване към друга.

По темата за „смарт“ технологиите в нашите домове Melissa Climate представи устройство за управление на климатика, което ще революционизира начина му на употреба и може да спести до 25% от разходите за електричество. За финал Министерство на икономиката представи своята политика в областта на творческите индустрии, която задържа интереса на присъстващите до последния момент.

Всички презентации от събитието можете да намерите на: smart.b2bmedia.bg

Снимки от събитието ще намерите на: Facebook.com/Smart.b2bMedia

Официални гости:

Д-р Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика;
Н.П. Шин Менг-хо, посланик на Южна Корея в България;
Елица Панайотова, изпълнителен директор на "София Тех Парк";
Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции;
Десислава Йорданова, съветник на министъра в Министерство на регионалното развитие и благоустройството;

Партньори:

CCI France-Bulgarie, AHK Bulgarien, Bilateral Chamber of Commerce Bulgaria-Romania, Facility Optimum Bulgaria, Tickey, Chariot Motors, Nemetschek Bulgaria, Savanto, The Chamber of Architects in Bulgaria, Bulgarian Facility Management Association, Bulgarian Water Association ,UNGC Network Bulgaria, Silicon Drinkabout - 100%, Software University, New Bulgarian University, BAIT, Interimage, Kaldata.bg, Imot.bg, Offnews.bg, Manifesto.bg

Новини

 • 1

Съвети

Анализи

 • България между руското и турското влияние

  Опитът да се представя избора на България като избор между руско и турско влияние е унизителен. Лошото е, че много политически партии и политически лидери

 • Предизборни бисери от мрежата

  "Народ, който зарежда в Люлин, не може да бъде унищожен"
  / творчество от мрежата /

  Разбрах какво ми липсва в предизборната кампания! Клип с Татяна Дончева и

 • Mалко за данъците

  У нас за вдигане на данъците се говори меко казано неинформирано. Дискусията е на основа на някаква измислена идея за лява справедливост, която постановявала да

 • Размисли за бизнес и политически програми

  В България хората не се катерят много, но сме най-големият производител в света на стени за катерене.

  Ски писти и лифтове не могат да се

 • Какво не им харесвате на изборите

  Аз не знам какво не им харесвате на тези избори.

  ГЕРБ обещават да направят това, което искаха да направят предните 2 пъти на власт, ама

 • Предизборно маските падат

  Когато маските паднат, увисват и празните етикети като "ерудит", "блестящ анализатор", "неповторим документалист", "лице на демокрацията", "националист".... Доскорошните лидери на обществено мнение останаха само по

 • 1