Сценарий за пиеса с главен прокурор

Пролог: Главен прокурор прави референдум. С основен въпрос: “Искате ли да има повече стабилност, да се накаже престъпността и да се въздаде справедливост, като се увеличат правомощията на Главния прокурор и се установи Прокурорска република, за да може да се приберат всички престъпници?

Интерлюдия: Който е против, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

Действие 1: Независимо от реалните гласове, преброителите броят друго и референдумът с малка преднина получава Да.

 

Интерлюдия: Който протестира срещу методите на преброяване, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

Действие 2: Главният прокурор дава много пресконференции, на които казва, че е изненадан от резултатите, но благодари за доверието и ще се опита да го оправдае. Започвайки с организиране на прокурорски проверки на всички, които не мислят като него. Защото, нали, стабилност си трябва. И не може инакомислещите да клатят стабилността.

Интерлюдия: Който протестира срещу подобни изказвания, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

Действие 3: Показно са арестувани политици, съдии, депутати, журналисти. Случайното съвпадение, че те са били против действията на прокурора, не се отбелязва в тържествените прес-конференции. Масовата публика е доволна. Има "здрава ръка", има стабилност, има справедливост.

Интерлюдия: Който протестира срещу арестите, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

Действие 4: Главният прокурор се нанася на Дондуков 1. И на Дондуков 2. Едновременно. Защото няма значение. Всичко друго е арестувано. Нали хората така са били гласували. И това са искали. Настъпва Ерата на стабилността. Прокурорската.

Епилог: Който протестира срещу прокурорската република, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

P.S. Всички прилики с политическите реалности в някои държави са абсолютно и напълно случайни. Това е само сюжет за пиеса.

P.P.S. Този сюжет ви се струва странен? Фактически, напълно е реален. В момента няма даже армия, с която да се направи преврат и да се вземе властта от ръцете на Главния прокурор, ако той реши да реализира горния сценарий. Забавно, нали? :)

P.P.P.S. Другарю прокурор, (ох, мамка му, Господин прокурор), това е само пост-апокалиптичен сценарий, нямам нищо общо. В Русия съм, в Русия съм... :)

Реклама

Представяме ви:

  • Устойчивото развитие е част от културата на VMware

    Стараем се да създаваме продукти и решения, които са в синхрон с ценностите на компанията за устойчиво развитие, споделя Николá Акът, вицепрезидент “Устойчиво развитие” във VMware. Нейният основен фокус е т.нар. VMware Collective Impact, който включв...
  • Лудият, неповторим живот на Никола Тесла

    За разлика от всеки друг имигрант в Съединените щати Никола Тесла е един от най-великите изобретатели и неговият образ носи доза мистика в себе си. Още преди неговото име да стане емблема на популярната автомобилна компания, той е популярен изобрет...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: