Сценарий за пиеса с главен прокурор

Пролог: Главен прокурор прави референдум. С основен въпрос: “Искате ли да има повече стабилност, да се накаже престъпността и да се въздаде справедливост, като се увеличат правомощията на Главния прокурор и се установи Прокурорска република, за да може да се приберат всички престъпници?

Интерлюдия: Който е против, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

Действие 1: Независимо от реалните гласове, преброителите броят друго и референдумът с малка преднина получава Да.

 

Интерлюдия: Който протестира срещу методите на преброяване, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

Действие 2: Главният прокурор дава много пресконференции, на които казва, че е изненадан от резултатите, но благодари за доверието и ще се опита да го оправдае. Започвайки с организиране на прокурорски проверки на всички, които не мислят като него. Защото, нали, стабилност си трябва. И не може инакомислещите да клатят стабилността.

Интерлюдия: Който протестира срещу подобни изказвания, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

Действие 3: Показно са арестувани политици, съдии, депутати, журналисти. Случайното съвпадение, че те са били против действията на прокурора, не се отбелязва в тържествените прес-конференции. Масовата публика е доволна. Има "здрава ръка", има стабилност, има справедливост.

Интерлюдия: Който протестира срещу арестите, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

Действие 4: Главният прокурор се нанася на Дондуков 1. И на Дондуков 2. Едновременно. Защото няма значение. Всичко друго е арестувано. Нали хората така са били гласували. И това са искали. Настъпва Ерата на стабилността. Прокурорската.

Епилог: Който протестира срещу прокурорската република, му се организира прокурорска проверка и бива арестуван.

P.S. Всички прилики с политическите реалности в някои държави са абсолютно и напълно случайни. Това е само сюжет за пиеса.

P.P.S. Този сюжет ви се струва странен? Фактически, напълно е реален. В момента няма даже армия, с която да се направи преврат и да се вземе властта от ръцете на Главния прокурор, ако той реши да реализира горния сценарий. Забавно, нали? :)

P.P.P.S. Другарю прокурор, (ох, мамка му, Господин прокурор), това е само пост-апокалиптичен сценарий, нямам нищо общо. В Русия съм, в Русия съм... :)

Реклама

Представяме ви:

  • IT индустрията у нас има потенциал за по-голямо развитие

    Моя идея е да бъде създаден общоевропейски механизъм за координация при кибератаки с централно звено в Брюксел и мрежа от центрове във всички държави-членки, сподели Мария Габриел в специално интервю за b2b Media по-малко от месец след като зае пос...
  • У нас идват инвеститори с визия

    В момента работим по 21 нови проекта на обща стойност над 834 млн. лв., които се очаква да разкрият над 2100 нови работни места, коментира Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, в специално интервю за b2b Media....

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: