За какво е волята, ако посоката не е вярна

Защо няма да отида довечера на протестния марш?

Бях на първия, преди няколко седмици, защото съм ЗА европейско правораздаване, защото съм ЗА реформи в съдебната система, защото съм наясно, че състоянието на съдебната власт е критично.


Днес няма да отида, ЗАЩОТО:

- Този ден има една много особена история, отпреди 4 години. Тогава и седмици след това, с енергията на хилядите по улиците, можехме да направим чудеса в България, но този шанс беше пропилян. Непростимо. Така да се каже - имам лоши спомени и разочарования.

- Съдебна реформа в България, в този и във всеки следващ момент, е невъзможна без политическо представителство на тези, които искат реформата. Ако на някого не му е ясно на мен ми е ясно, че законите се променят в Парламента. Пак там се водят политическите битки.

- Няма как ББ, Пеефски и сие да управляват цялата държава; да контролират медии и институции, а ние отново само да си маршируваме.

- Битката за съдебната власт трябва да мине през политическа битка и няма да стане само с добри намерения. Т.е. - говоря за битка срещу Бойко и Пеевски.

Така че, аз съм насреща за протести и действия, но срещу Борисов и Пеевски. Докато те управляват тази държава в нея не могат да се случат никакви реформи. Никакви! И всички сме наясно с това.

Затова истински не разбирам кому са нужни отново неправилно насочени акции?

Сещам се за онзи скиор, който бил затрупан от лавина. С часове дълбаел снега, за да излезе, но за съжаление вместо навън копаел навътре. А изводът е: За какво е волята, ако посоката не е вярна?

Реклама

Представяме ви:

  • IT индустрията у нас има потенциал за по-голямо развитие

    Моя идея е да бъде създаден общоевропейски механизъм за координация при кибератаки с централно звено в Брюксел и мрежа от центрове във всички държави-членки, сподели Мария Габриел в специално интервю за b2b Media по-малко от месец след като зае пос...
  • У нас идват инвеститори с визия

    В момента работим по 21 нови проекта на обща стойност над 834 млн. лв., които се очаква да разкрият над 2100 нови работни места, коментира Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, в специално интервю за b2b Media....

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: