“Горящи” въпроси към зелените активисти

Имам много въпроси към "зеленото" движение в България. Разбирам че след зелен протест отново е спряно строителството на язовир "Яденица"- след като още преди много години е имал всички разрешения за строеж. Става въпрос за възобновяем източник на енергия с важна функция за балансиране на енергийната система, и в частност неравномерностите от по висок дял възобновяема енергия която е трудна за оперативна прогноза. Въпрос - за въглища, атом или друго се борите? Понятието добавена стойност за обществото май въобще не съществува за вас? Да си против всичко е много лесно. Това е "отбавена" стойност.

Смисленото е да предлагаш алтернативна добавена стойност на всяко нещо срещу което си. На руски това поведение се нарича "диванние революционери".
Въпрос към всички "зелени". Колко ваши горещи привърженици гасиха пожара в Кресна, където за последните дни вероятно са изгоряли много повече животни отколкото, ако се построят три магистрали ?

Трети последен въпрос към зелените за днес. Уточнявам- ски не карам, Банско не обичам. След като 15 години блокирате нормален втори лифт заради 1000 дка гори (повече изгоряха само последната седмица в България), и с това е отнета добавена стойност за десетки милиони лева и стотици работни места, (и причинени зверски опашки за стотици хиляди туристи), колко алтернативна добавена стойност и работни места в района стимулирахте или предложихте? Всеки трябва да е отговорен за това, което прави. Това е гражданско общество, според скромното ми мнение. Само "зелените" имат индулгенция за вечна нирвана на безгрешност. 

Реклама

Представяме ви:

  • IT индустрията у нас има потенциал за по-голямо развитие

    Моя идея е да бъде създаден общоевропейски механизъм за координация при кибератаки с централно звено в Брюксел и мрежа от центрове във всички държави-членки, сподели Мария Габриел в специално интервю за b2b Media по-малко от месец след като зае пос...
  • У нас идват инвеститори с визия

    В момента работим по 21 нови проекта на обща стойност над 834 млн. лв., които се очаква да разкрият над 2100 нови работни места, коментира Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, в специално интервю за b2b Media....

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: