Най-добрите кариерни съвети от най-влиятелните жени

Някои от най-влиятелните бизнес дами на 2017 година споделят кои са най-добрите съвети за кариерно израстване, които са получили в живота си. Те са на върха на технологичния бизнес, енергетиката, отбраната и потребителските стоки и заемат мениджърски роли. Ето какво споделят тези дами, които са лидери в своята област:

Карен Линч, президент на Aetna:

 

“Когато ме поканиха на интервю за мениджърска позиция, някой ми каза, че не е препоръчително да нося розово, за да не придобия твърде младежки вид. Оказа се, че моята женственост може да ми попречи в израстването и да не успея да покажа върешните си качества, заради цвета на дрехите си. Аз обаче реших, че ще отида на интервюто в розово и ще се преборя за мястото. От тогава насам съм голям фен на този цвят.”

Лин Карет, изпълнителен директор в Boeing:

Най-добрият съвет, който съм получавала: “докъдето и да стигнеш, не губи собствената си идентичност”

Катлийн Мърфи, президент на отдел “Лични инвестиции” във Fidelity Investments:

“Често жените имат да преодоляват силна доза неувереност и това ги кара да спрат, да се разколебаят, да забавят темпото, докато мъжете действат и се учат в движение. Най-добрият кариерен съвет, който са ми давали е: Просто го направи.”

Сюзън Войчички, изпълнителен директор на YouTube:

“Говорете. Не се притеснявайте да кажете това, което мислите и да поискате това, което искате”.

Кати Енделбърт, изпълнителен директор на Deloitte:

“Вдигнете ръка, поемете риска и не се страхувайте от провал - това е голяма стъпка към успеха”

Шерил Сандбърг, оперативен директор на Facebook:

“Винаги поемайте нови предизвикателства, дори когато не сте сигурни, че сте готови”.

Реклама

Представяме ви:

  • Криптовалутите ще свържат борсите и банките

    Повече ексчейнджи ще бъдат напълно регулирани и ще си партнират с финансови и държавни органи, коментира Паскал Таларидаот Джарвис Едж (Jarvis Edge) в специално интервю за b2b Media. Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионале...
  • Успешната компания на 21 век създава споделени стойности

    Д-р Марина Стефановае преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси и в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Паралелно със заетостта си в академичната област, Марина Стефанова е директор „Устойчиво развитие“ към Българс...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: