Ксенофобия или суверинитет?
Върховният съд в САЩ с финално решение по отношение забраната за влизане на имигранти от опредени страни в САЩ. Решението отменя всички решения на по-долни инстанции. За всички, които бяхме горе-долу запознати с американското имиграционно законодателство беше ясно, че Доналд Тръмп има пълното законово право да наложи подобни забрани, когато поиска и за колкото време поиска.

Нещо повече, такива забрани бяха налагани многократно от предшествениците му, но тогава плач нямаше. И не, това не е ограничаване на свободата,, каквито аргументи ще чуем вероятно. Да имаш сигурни граници и да контролираш, кой и кога може да влиза през тях не е ксенофобия, фашизъм или национализъм. Това е суверенитет. Суверенитет, подобен на личния суверенитет да решавате кой, кога и за колко време ще пускате в собственото си жилище, имот или автомобил. Между другото това беше едно от предизборните обещания на Тръмп, което той изпълни.

Вероятно чакаме нов сериозен демократичен meltdown по този повод. Той е неминуем, защото Доналд Тръмп със своята политика е на път да пресече демократичните схеми за манипулиране на изборите в САЩ като пускането на множество мигранти, легализирането им и издръжката им посредством правителствени програми.

Реклама

Представяме ви:

  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...
  • Криптовалутите ще свържат борсите и банките

    Повече ексчейнджи ще бъдат напълно регулирани и ще си партнират с финансови и държавни органи, коментира Паскал Таларидаот Джарвис Едж (Jarvis Edge) в специално интервю за b2b Media. Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионале...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: