Ксенофобия или суверинитет?
Върховният съд в САЩ с финално решение по отношение забраната за влизане на имигранти от опредени страни в САЩ. Решението отменя всички решения на по-долни инстанции. За всички, които бяхме горе-долу запознати с американското имиграционно законодателство беше ясно, че Доналд Тръмп има пълното законово право да наложи подобни забрани, когато поиска и за колкото време поиска.

Нещо повече, такива забрани бяха налагани многократно от предшествениците му, но тогава плач нямаше. И не, това не е ограничаване на свободата,, каквито аргументи ще чуем вероятно. Да имаш сигурни граници и да контролираш, кой и кога може да влиза през тях не е ксенофобия, фашизъм или национализъм. Това е суверенитет. Суверенитет, подобен на личния суверенитет да решавате кой, кога и за колко време ще пускате в собственото си жилище, имот или автомобил. Между другото това беше едно от предизборните обещания на Тръмп, което той изпълни.

Вероятно чакаме нов сериозен демократичен meltdown по този повод. Той е неминуем, защото Доналд Тръмп със своята политика е на път да пресече демократичните схеми за манипулиране на изборите в САЩ като пускането на множество мигранти, легализирането им и издръжката им посредством правителствени програми.

Реклама

Представяме ви:

  • Надя Маринова: Битката за талантите се води на много нива

    По време на конференция за Employer Branding на 24 ноември 2017 в Експо хотел София ще се дискутират най-добрите стратегии за управление на бранд репутацията, за изжраждане на работодателския имидж и най-успешно въведените програми за устойчиво разви...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: