Ще борим замърсяването...
Ще борим замърсяването...

Как? - Ще вдигнем таксата за паркирали коли в центъра на 4 лв.

Ама това е такса за паркирали коли, те не замърсяват нищо, докато са паркирали. - Да, но нали са стигнали до центъра някак си.

Всъщност, има ли замърсяване в центъра? - Не, там е в нормата, движи се между 30 и 40 µg/m? при допустими концентрации на фини прахови частици от 50 µg/m3

Тогава защо е таксата? - За да не идват колите в центъра и да не замърсяват допълнително.

Хубава работа, тогава какво ще правят тези коли? - Нищо, ще си седят в кварталите. Или ще си ги карат, но пак в кварталите.

А в кварталите има ли замърсяване? - Да, някъде е доста голямо. В Сухата река в този момент е 123 µg/m3, в Христо Ботев е 162, в Бояна е 125, Люлин-център е 112, във Факултето също е над 100.

Въздухът на Лъвов мост е по-чист от този в Бояна? - Да, определено

Значи с висока такса за синя зона ще оставите чистия център чист от коли, които ще се движат спокойно в Люлин и Факултето, където въздуха е по-мръсен... - Да.

Въздухът в кварталите защо е мръсен? Заради колите ли? - Не. Преди всичко заради използваното твърдо гориво за отопление.

Нали сте забранили движението на коли без катализатори? Ще го направим, настояваме за това.

А как ще накарате хората да не се отопляват с дърва и въглища? Ще водим информационна кампания.

Реклама

Представяме ви:

  • Мечтата да пресъздадеш Марлене Дитрих

    Вера Шандел е една от трите съвременни български емблеми на суинг музиката, които познаваме от триото  Sentimental Swingers. Франкофон по душа, родена в Кюстендил, израснала в Алжир, с кариера на финансист, от 2010 г. е на сцената. Избира музика...
  • Надя Маринова: Битката за талантите се води на много нива

    По време на конференция за Employer Branding на 24 ноември 2017 в Експо хотел София ще се дискутират най-добрите стратегии за управление на бранд репутацията, за изжраждане на работодателския имидж и най-успешно въведените програми за устойчиво разви...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: