Законът НЕ гарантира нищо в България

Да си дам и моите 5 стотинки по въпроса. ;)Първо да кажа всичко написано е на базата на някаква обща юридическа култура, придобита като човек- обект на следните посегателства и понаучил туй-онуй...поради тези обстоятелства.

Взлом в стаята ми, грабеж, разбиване на колата, за да точат бензин и отмъкване на портфейл от джебчии.

След взлома какво научих:  Ако влезнат у вас скъпи приятели- крадци, без да разбият, изкривят - бравата, прозорец или друг вход е проблем.


1. Нямата право да използвате сила , докато не използва сила нарушителят. Той не е крадец, а нарушител!

2. За всичко, което твърдите, че е откраднато, трябва да докажете, че е било в дома ви и го няма вече. Ако има бижута, които са ви подарък от баба ви и няма документ за това - горите!

Ако нарушителят тръгне да ви напада... ако е с нож е хубаво да се отбранявате и вие с нож, не с дърво или крак от стол, защото това може да ви даде предимство в схватката.

Един съвет ...ако в дома ви е извършено престъпление - кражба и ви посъветват да го „направите” взлом- с цел по -бързо да се разкрие, като изкривите бравата или счупите прозореца...вие ставате автоматично престъпник! Това е важно да се знае, дори и да ви съветват "длъжностни лица" -не го правете.

Грабежа
Според наказателния кодекс грабежа като форма на посегателство се възприема от закона, като по- тежко престъпление от изнасилването./ това ми беше обяснено няколко пъти в полицията/.

Фактът, че бях ограбена през нощта след 12 часа. Фактът, че бях сама жена излизаща от чужд апартамент и съм привлекателна...както каза полицая, буди много съмнения - дали има престъпление, или е просто ревност. Явно, ако те пляска мъжът ти от ревност не е противозаконно!

По време на следствието имаше версия, че съм бита от ревнив любовник в следствие на изневяра ... тъй като обикалям нощно време сама :) -и всичко това, защото отидох в полицията с токчета на следващия ден. Мислех да не съобщавам ...но го направих. поуките:

След събитие от този род е много важно да бъдете съкрушен/а, да не показвате бързо възстановяване към реалния живот и най- важното - бъдете неугледен!Сама жена след 35 години, която кара кола по нощите ...и дори не е разведена -не говори добре за жената!

Много важно !!!Пригответе си едни 100 лева за разходи за съдебен лекар и медицински!

Разбиване на колата, за да точат бензин.

Ако колата няма каско застраховка, полицаите го приемат като лична обида да пишат протокол за щета под 5 лева.Ако упорстваш, те викат в районното и пишеш пълно обяснение 2 пъти за наказание. Е писах ;)

..като нямам акъл, а имам свободно време!

Отмъкване на портфейл от джебчии
При този случай е много важно бързо да установите, че портфейлът ви го няма.Банка, карта и т.н.Но най- ваното е да нямате предишно провинение- пак да са ви обирали джебчии. В противен случай получавате глоба, затова, че не си пазите вещите!

Та на базата на този скромен личен опит, ще ви кажа какво мисля. Благодарна съм че съм жива и здрава, вещите и нещата, с които се разделих не струват живот - дори и на най- големия боклук и крадец...не бих убила човек, за да ги запазя.

Никога през живота си не съм удряла друго живо същество /човек, мъж или животинче/ , не съм убедена, че мога да убия човек дори и при самозащита....по -вероятно мене да ликвидират.

Скоро ще стана майка и предполагам тогава инстинктът за защита на детето ще е доста по -различен. Не знам -предстои ми да го разбера.

Нито едно от престъпленията не беше разкрито. Не получих защита и не се чувствам защитена. Съжалявам за тази констатация. Мога да определя себе си като човек, дал повече, отколкото получил от държавата. Била съм активна и имам принос към развитието на нашето общество към по-добро. Изрядна съм като данъкоплатец както и цялото ми семейство. Никога не съм била на държавна работа, нито някой от моето семейство, не съм получавала помощи за нищо. Имам много благотворителни каузи, за които работя през свободното си време. Като цяло съм ок за обществото и имам добавена стойност към него.

Затова ще си позволя да коментирам, че според мен там където законът не е достатъчно ясен и дава голяма зона за тълкуване от страна на съдиите, когато има личен елемент ....според мен е много възможно да има други фактори, не само финансови, но и политически. .

А относно повечето адвокати, които обясниха как е в правото в белите държави, е хубаво да се сетят защо после обясняват, че ако си честен адвокат и нямаш или не ползваш "контакти" много трудно храниш семейство. Законът НЕ гарантира нищо в България ...ама вие си го знаете най –добре! И когато една голяма критична маса много по-силна от КОЙ го признаем... има шанс за промяна.

Относно доктора и плъха! ... докторът определено опази собствеността си, но по крайно престъпен начин. А това прави и него и крадеца престъпници. Тъжно... но факт.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: