Комисията за финансов надзор окончателно умря

Комисията за финансов надзор окончателно умря. Това беше целта през последните 6-7 години, но този път шефът й Карина Караиванова успя в опитите. Поведение което не може да си позволи никой председател, драма в единия сектор, но председателят е непричом. След като преди година взе повече от правомощията на замовете си на ниво комисия, на която е председател. На повечето хора в бранша беше ясен конфликтът й с Ралица Агайн, но и браншът разбираше сериозната разлика в професионална насока в полза на заместничката.

 

Така че хем се отстранява човек, с който е в конфликт, хем тя се скатаваНо тази скатавка йноси единствено "правото" да стои по-ниско от тревата до момента, в който не й кажат и на нея да си ходи, защото няма никаква идея какво трябва да прави на тази позиция за самия пазар. 

Така за съжаление си отидоха и Димана Ранкова и Ники Попов, сега дойде времето за действие и срещу Агайн.


Сега беше шанса на КФН да се роди отново - единна, професионална и мислещи за пазара институция. Но желанието да прецакаш другарчето и в същото време да се скатаеш, беше по-силно от възможността за институционалното утвърждаване.


А, и да попитам само един въпрос, защо председателя на КФН не поиска заседание на съвета за финансова стабилност към края на май? Тогава тези драми щяха да имат професионално решение, а не политическо ескалиране. 

Премиерът да се поинтересува защо професионалното незнание на Караиванова му причини на него и на финансовия министър разваляне на лятната почивка? Защото този проблем и екстра заседанието на парламента въобще нямаше да го има, ако председателя на КФН знаеше за какво е там.

Реклама

Представяме ви:

  • Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“

    Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“, част от групата „Кордеел“, със седалище Темсе (Белгия). Присъединява се към българския екип преди година, а работи в групата повече осем години. Започва кариерата си в Холандия като стажант мени...
  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...
  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: