Криптопазарът може да надживее борсите

Непрекъснато чувате за биткоини криптовалути, нали?Но знаете ли как да се търгува с тях?

Мнозина смятат цялата крипто еуфория за някаква измишльотина и не я приемат като като нов пазар. Но мислете за биткоин като бизнес.

За останалите водеши валути като бизнес.

Имаме Wall Street и останалите фондови борси, които са един вид старомоден пазар за хора с консервативно мислене.

Имаме и NASDAQ за тези, които харесват модерни компании и технологии. Нo ето че сега имаме и криптовалути.

 

Те са също пазар, но с малка промяна в жаргона. Търговията обаче се извършва по същия начин. Крипвалутите са най-новият пазар.

П осъщия начин онези, които търгуват използват реални пари, за да купувате крипто валути. Точно както се използват пари, за да купуват и акции, облигации и т.н.. След това търгуващите извършват сходни опареции - купуват и продават крипто валутите, точно както бихакупили и продали акции на фондовите пазари.

След това превръщат печалбите си отново в реални пари, ... точно както приакциите.

Има обаче една разлика ... Една огромна разлика ...

Криптовалутите биха могли да надживеятфондовия пазар.

Вече не е нужно да купувате акции, за да получите малко парче от дадена компания. Вече може просто да си купите нейната крипто валута. При това няма такси за транзакции. Не е необходим брокер. Операцията става много по-лесно.

Защо хората биха купували акции?

Ако говорим за бъдещето, бих поставил под въпрос дълголетието на фондовия пазар, какъвто е днес. За да оцелее, прогнозирам, че ще се превърне в "монетен пазар", където дял от компании като Uber или Airbnb може да бъде придобит чрез крипто валутивместо чрезакции.

Както виждате…

Твърде вероятно е крипто валутите да променят инвестиционния свят!

/Статията не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение./

Реклама

Представяме ви:

  • Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“

    Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“, част от групата „Кордеел“, със седалище Темсе (Белгия). Присъединява се към българския екип преди година, а работи в групата повече осем години. Започва кариерата си в Холандия като стажант мени...
  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...
  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: