Макрон не издържа собствения си политически тест
Във Франция нещо се бунтуват срещу бай Макрон, той пък взел, че се изплашил и започнал да говори за „извънредно положение“.

Не трябва да забравяме, че сегашния президент на Франция е проводник на ляволибералната визия. За година и половина той наистина продължи един тренд, характерен за френските социалисти – катастрофален рейтинг (вече под 25%), липса на реформи и кухи приказки. Направо Оланд-2.

Жалко за Франция, защото там е люлката на европейската цивилизация. Но напоследък тази сериозна страна се управлява от уникално несериозни хора. Смешно е, че именно „зелената“ политика на Макрон е в основата на тези протести. Но пък също така е показателно какво го чака всеки политик, който тотално не разбира смисъла на думичката „екология“. Характерна особеност на енергетиката е, че тя често сваля правителства и праща политици в историята. Особено когато последните изобщо не знаят какво правят със сектора. Политиците трябва да се научат, че реформите в сектора са болезнени и не само обществото, но и бизнеса трябва да бъде убеден с разумни, фактологически издържани доводи. В противен случай получаваме нестабилност – и енергийна, и икономическа, и политическа. А от това страдат всички граждани.

Макрон говори за „мирно недоволство“, сърдит, че имало протести. Разбира се погромите и насилието не са приемливи за Париж, град-символ и сърце на Европа. Но френският президент трябва да осъзнае, че не издържа собствения си политически тест.

Реклама

Представяме ви:

  • Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“

    Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“, част от групата „Кордеел“, със седалище Темсе (Белгия). Присъединява се към българския екип преди година, а работи в групата повече осем години. Започва кариерата си в Холандия като стажант мени...
  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: