Нов повей в политиката след Меркел
"Виждали ли сте днешните мъже? Кой е ходил наскоро в Берлин? Там има група на Лате макиато", пошегува се Анегрет Крамп-Каренбауер, наследничката на Ангела Меркел, начело на СДП. Кафето с мляко минава за любимата напитка на столичните хипстъри. "Тези мъже въведоха тоалетни за третия пол. Те са направени за онези, които още не са решили дали да пишкат прави или седнали". Тадааа! Залата се смее. Но не и асоциациите за защита на трансджендърите, които разпространиха видеото в интернет.
Шегата бе определяна като проява на лош вкус и предизвика политически отпор срещу Анегрет Крамп-Каренбауер. "Консервативният вятър духа отново в ХДС", разкритикува я генералният секретар на Социалдемократическата партия (СДП) Ларс Клингбил, изразявайки съжаление за "тоталното неуважение" на Крамп-Каренбауер. "Възможно ли е да разсмиваш, без да нападаш малцинствата?", попита депутатът от Свободната демократическа партий Йенс Бранденбург. Дори ЛГБТ групата в ХДС поиска Анегрет Крамп-Каренбауер да се извини за шегата си. "Някои граници трябва да са ясни. Не се шегуваме с малцинствата", заяви Александър Фогт, ръководител на ЛГБТ групата в партията, призовавайки за дискусия с лидерката."

Анегрет Крамп-Каренбауер вече бе разкритикувана заради позицията си срещу гей браковете и традиционния си възглед за семейството. Включително в ХДС, някои, като министъра на здравеопазването Йенс Спан, не са далеч от това да я обвинят в хомофобия. Според опонентите на "АКК", думите й рискуват да отприщят словото срещу трансджендърите.

Привържениците на лидерката на ХДС се опитаха да успокоят ситуацията. Те отговориха, позовавайки се на свободата на тона по време на карнавала. "Правим си шеги за мъжете. Правим си шеги за жените. 

Ако не си правим шеги с третия пол, защото е трети пол, това е дискриминация", заяви министърката на земеделието Джулия Кльокнер."

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: