Поредната паразитна комисия
Скъпи съотечественици, не знам дали разбрахте, но КПКОНПИ се превърна в поредната паразитна комисия, в която само раздават по 10 хиляди лева заплати, но абсолютно нищо не може да свърши.

Това е така, защото концепцията "конфискация без присъда" рухна грандиозно в съда, защото противоречи на пряко действаща директива на ЕС. И адвокатите, разбира се, имат достатъчно ум да поискат прилагане на директивата, която чисто формално, има по-голяма сила от вътрешен закон.

Т.е. конфискация е възможна САМО СЛЕД ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА. Което прави КПКОНПИ безсмислица. И до момента, заедно с присъда можеше да се постанови конфискация - като част от наказанието. Идеята на КПКОНПИ беше по комунистически, да изземва имоти без присъди и да бъде бухалка в ръцете на мутренското правителство срещу противниците му.

Но това не стана.

Сега настойчиво съветвам тази паразитна структура да се премахне. Няма защо да наливаме огромни заплати в хора, дето нищо няма какво да свършат.
Колкото до присъдите - такива няма, и никога няма да има, защото прокуратурата е собственост на престъпниците отдавна...

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: