Отчаяни мерки преди криза
ЕЦБ намалява лихвения процент на депозитити на банките на (минус) - 0,5.
 
Беше обявена и нова програма за изкупуване на активи от 20 млрд. евро, започваща от ноември.
 
В отчаянието си, Марио Драги започна да ръчка относително дисциплинираните фискално Германия и Холандия да почват с харчовете.
 
Еврократите ги тресе страх, защото кризата вече се вижда от данните. С тези безпрецедентни мерки се опитват да избегнат или поне забавят неизбежното.
 
А именно, това, че деститилетия живот на кредит, с тежки данъчни и регулаторни системи, със стопанства зависими от субсидии, със застаряващо население, със зомби компании, без иновации, но с малинвестиции произвеждат сенилна икономика, която вече не реагира дори на безпрецедентните интервенции на ЕЦБ.
 
На практика банковата система в Европа не функционира като свързващото звено между спестители и търсещи кредит, а тя отговаря за 80% от финансирането в ЕС.
 
И да знаете, вече дошлата,
но неусетена все още криза, не е от Брекзит или търговската война. Както ще ни убеждават.
 
Тя е от дестителетия живот на кредит и субсидии, подпомагани от кейнсианското шаманство на централните банки

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: