Тръмп е виновен, нали
Още веднъж за Тръмп, кюрдите и Сирия: Че цяла неделя слушаме всякакви оплаквачки. Доналд Тръмп няма никакъв, ама никакъв, ангажимент към никакви кюрди.

Запомнете го, и не ни показвайте снимки на красиви девойки в кюрдска униформа с калашници. Иначе, готино е, но - pointless! Тръмп има ангажимент на първо място към собствените си избиратели, на които обеща да извади американските войски от "Безкрайните войни зад граница /Endless Wars Аbroad/".

Четири години вече става дума за това. Никой не го чу или никой не поиска да го чуе? Ами да са го чули обаче! Кюрдите играха с Хилари и Обама. А Обама и Хилари са част от всеки, проклет, триумф на Ислямска държава. Клинтън и Барак са архитектите на Ислямска държава и преките шефове на Ал Багдади /английските спецчасти от днес започвали да го преследват отново - ха-ха, изтече в британската преса/. Кюрдите си въобразяваха, че се бият с Ислямска държава в съюз с тогавашната администрация на САЩ. Глупаци, и толкова по-зле за тях. Биха се сами със себе си, но срещу ИД - шизофренно.

Сега ще страдат много. Какъв е вариантът да им се размине клането, геноцидът? А той ще става все по-зловещ, без съмнение. Ами Коалицията срещу ИД нали все още стои. В тази коалиция не са само САЩ. Имаме Англия, Германия, Франция, Италия, Норвегия, Холандия /а, забравих, холандските политици са най-прекрасните, те ходят с колело на работа - нищо, че са забравили, че са в Коалиция/...  Също така и Йордания, например. Днес премиерът, който се плаши от бежански вълни, е там. Да помоли йорданските съюзници да помогнат за спасението на кюрдите. Или пък партньорите от НАТО да си усмирят Съюзника на Източния фланг на НАТО. 


И така, скоро ще загинат десетки и стотици хиляди хора. Повечето от тях достойни, смели бойци, някои истински идеалисти. Също - деца /жените в това изречение са на фронта/...А ние ще сме свидетели как всичко отново се случва пред очите на Европейския съюз, НАТО, ООН... 
А, ИД? Боже, 14 минути трябват за унищожението й от двама прилични натовски генерали. На Злото джудже ще му трябват 10-12 мин.
Написах го, защото стотици хиляди може да бъдат спасени все още! 

Но нито едно правителство в Европа няма да си мръдне пръста. Обзалагам се, колкото и да е неприлично в този случай. 

Тръмп е виновен 

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: