Призив към социалния министър: Г-н Петков, приемете подадената ръка!

Г-Н МИНИСТЪР, ПРИЕМЕТЕ ПОДАДЕНАТА РЪКА!

Уважаеми г-н Министър Петков,

Месеци наред родителските групи, организират масови протести в градове в цялата страна. Българи, роми и турци; християни и мюсюлмани, привърженици на всички партии си подадоха масово ръка. Основните им притеснения са породени от навлизането на държавата и частни интереси в семейството.

В предаването “Лице в лице” се състоя първия разговор на представител на МТСП с обезпокоен родител по темата на законите. Отидох на телевизионния дебат с надеждата, че гласовете на стотици хиляди притеснени български родители най-накрая ще бъде чут.

 

Вярвах, че:


* ще можем да си подадем ръка и да успокоим все по-изнервените български родители и така ще помогнем този въпрос да НЕ СЕ ПОЛИТИЗИРА.

* вие ще сте склонни да се запознаете с притеснителните за нас текстове в закона, които дефинират що е “дете в риск” и какво е “насилие над дете”.

* вие ще имате желание да преосмислите извеждането на дете извън семейството му по чл. 27 от ЗЗД без съдебна заповед.

* вие ще разберете, че голяма част от българските родители искат държавата да гарантира, че НПО с чужди на народа ни ценности няма да имат достъп до нашите деца, нашата социална система и няма да се хранят от нашите данъци.

Това, което разбрах от дискусията и от последвалия разговор е, че МТСП отказва диалог с родителските групи и консервативно настроените организации като: Сдружение “РОД”, БРОД, БРЦК “Разбунена София”, Национална мрежа на родителите, Асоциация “Общество и ценности”, ПГ “Свобода за всеки”, Българската организация на родителите и децата, Сдружение “Поход за семейството” и др. въпреки, че сте в активен диалог с НПО, които в миналото настояваха за приемането на противоконституционната Истанбулска конвенция.

Давате ли си сметка, че липсата на желание за диалог се тълкува като високомерие?

Ние искаме да живеем в една България, в която законите (особено тези засягащи децата) се постигат с общонароден консенсус. Искаме хората в България да се чувстват спокойни като отглеждат децата си. Искаме създалото се напрежение да спадне!

Преди почти две години гражданското общество успя да предотврати ратифицирането на Истанбулската конвенция. Тогава представители от вашето Министерство и НПО-тата, които днес яростно бранят ЗСУ, искаха да я ратифицираме. Тогава бяхме прави. Може и сега да сме прави!

ПРИЗОВАВАМ ВИ ДА ПРИЕМЕТЕ ПОДАДЕНАТА РЪКА! ЗАПОЧНЕТЕ ДИАЛОГ С ПРИТЕСНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ!

С уважение,
арх. Христо Генчев

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: