Щом отлагаме болнични, да отложим и осигуровки?
Държавата предлага първият ден от болничните да не се заплаща от никой - нито от НОИ, нито от работодателите.

Че не им е работа на работодателите да плащат болнични, не им е, но не разбирам по каква логика и държавата е решила, че трябва да си спести този ангажимент, след като преди това чинно си е прибрала осигуровките за същия този осигурителен случай - временната нетрудоспособност.

По тази логика аз пък предлагам да започнем да си спестяваме внасянето на осигуровки за първата надница. Ей, така, един ден от месеца ще го броим "отложен" и за него няма да дължим осигуровки. Да дисциплинираме държавата. Що пък не?
 
Или пък защо не приемат първият застрахователен случай по "каско" да не се изплаща - ей, така, дисциплиниращо?!

А най-странното в цялата работа е защо подобни алогични идеи трябва да срещат задружните овации на всички и, ако някой е на противното мнение, започва да получава въпроси от типа "Ама, как така? Ама, нали вие, работодателите, всички мислите еднакво?". Е, не, не мислим еднакво! Затова сме различни организации и, бидейки различни, можем да си позволим лукса да мислим по различен начин. Не знам за медиите, но на мен поне това ми изглежда логично.

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: