Щом отлагаме болнични, да отложим и осигуровки?
Държавата предлага първият ден от болничните да не се заплаща от никой - нито от НОИ, нито от работодателите.

Че не им е работа на работодателите да плащат болнични, не им е, но не разбирам по каква логика и държавата е решила, че трябва да си спести този ангажимент, след като преди това чинно си е прибрала осигуровките за същия този осигурителен случай - временната нетрудоспособност.

По тази логика аз пък предлагам да започнем да си спестяваме внасянето на осигуровки за първата надница. Ей, така, един ден от месеца ще го броим "отложен" и за него няма да дължим осигуровки. Да дисциплинираме държавата. Що пък не?
 
Или пък защо не приемат първият застрахователен случай по "каско" да не се изплаща - ей, така, дисциплиниращо?!

А най-странното в цялата работа е защо подобни алогични идеи трябва да срещат задружните овации на всички и, ако някой е на противното мнение, започва да получава въпроси от типа "Ама, как така? Ама, нали вие, работодателите, всички мислите еднакво?". Е, не, не мислим еднакво! Затова сме различни организации и, бидейки различни, можем да си позволим лукса да мислим по различен начин. Не знам за медиите, но на мен поне това ми изглежда логично.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Ценете кадрите си. Отстоявайте принципите си

    Покажете на служителите и клиентите си, че наистина държите на тях и то устойчиво във времето. Това се отплаща в трудни моменти като настоящия, коментира Иван Илчев, основател на Casa Kakau в специално интервю за b2b Media. Иван Илчев e маркетоло...
  • Парите не миришат, а хлябът има един вкус за всички

    Едно общество е толкова силно колкото най-слабата му прослойка. Затова ние от ПОЙПЕ започнахме дарителска кампания в опит да помогнем на най-уязвимите групи, споделя Боян Келчев, мениджър “Бизнес развитие” и един от създателите на организацията. Б...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: