РНК ВАКСИНА или КВАЗИВИРУС!
Новата ваксина, как работи, какви са страничните ефекти, достатъчни ли са тестовете и т.н.?

Общото от това, което чувам последните дни е, че ваксината която ще се доставя у нас е РНК. Тя ще работи, като кара клетките да произвеждат определени протеини.
Знанията ми по биология не са на академично ниво, но от наличните ми познания, мога до допусна, че това е пряка намеса в работата на клетката.

Как работят вирусите? Те влизат в клетката заместват определени участъци от ДНК или РНК, като така клетката започва да произвежда определени протеини, т.е. вируси.
Няма разлика в технологията. Така стигаме и до въпросите, които трябва да имат логични отговори.

Какви точно протеини ще бъдат произвеждани от клетката след ваксинация? Възможно ли е при рекомбинацията от оригиналното и привнесеното РНК клетката да започне да дефектира, да произвежда вредни за организма и за себе си елементи? Как се контролира колко ще произвежда клетката? ЩЕ загуби ли съществено количество енергия, необходима за нормалното й функциониране? Какви участъци от оригиналното РНК ще бъдат заменени от ваксината? (Нямаме технология за допълване на РНК). Може ли клетката да се възстанови до оригиналния си вид? Ако да, след колко време? Ако не, какво ще стане с нормалните й функции във времето? Достатъчно ли е времето за тестване, за да се гарантира че това няма да доведе до други по-тежки за организма дефекти.

Всички сме чели книгата на Артър Хейли "Опасно лекарство", разкриваща художествено как всъщност работи фарма индустрията и как се получава одобрение за нов препарат.
Клетката е съвършено създадена от природата. Тя е много сложен механизъм, като мембраната и представлява супер нанокомпютър. Всичко в нея работи взаимосвързано. Тя общува и взема решения с всички клетки в организма.

Какво ли ще стане ако има намеса в основния и код? Вероятно ще настъпят процеси, които едва ли при настоящото ниво на научни знания, може да се прогнозират и управляват.
Едно е да се стимулира клетката сама да създава клетъчен имунитет (реакция), съвсем различно е да се бърника в основния код на живата клетка.

Нормално би било научните институти да наблягат върху стимулиране на естествения клетъчен имунитет, което от чисто прагматична и животоопазваща позиция е много по-правилно, предвид нивото на знание на човечеството за функциите на ДНК и РНК. БАН всъщност разработва точно такава ваксина.

Но защо западната цивилизация набляга на манипулиране на РНК на клетката? Защо липсва достатъчно информация за работата на ваксината? Защо трябва да е замразена при минус 70/80 градуса?

Години са необходими за ваксини, съдържащи ДНК фрагменти. И дори тези ваксини, които от години се използват имат значителни странични ефекти, дори и смърт. Всеки организъм реагира различно. Не става ясно и дали ще има допълнителни условия, освен да сте здрави, каквото и да значи, за групи хора, на които не трябва да се поставя.

До днес няма създавана и одобрена за използване РНК ваксина. Много бързо се спретнаха и са готови за по-малко от година. Включването на определени милиардери и тоталната световна политическа ангажираност също изглеждат необичайно.

Да видим дали ще ни осветлят с информация, която е истинска или ще доналеят масло в огъня и ще създадат още съмнения.Дали е притеснително?

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Да не спираме да инвестираме в най-ценния актив - хората

    По природа съм оптимист и вярвам, че със системни усилия за развитие и задържане на бизнеса,  правилна стратегия и иновации може Източна Европа да се трансформира от възникващ в напреднал енергиен пазар, казва Милена Виденова, изпълнителен дир...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: