“1984”
Имам два избора

На 6 януари т.г.около 0.1% от поддръжниците на Тръмп пред Капитолия във Вашингтон /около 150 хил души/ нахлуха в американското Събрание изцяло незаконно, с насилие. Това е осъдително и недопустимо. Тези хора нахлуха с насилие в най-свещената част от Америка, символ на Свободния свят.  Не знам дали разбират, но те  поставиха под съмнение всичките големи постижения на човека, когото те твърдят, че подкрепят. Не знам дали е имало провокатори, но  на това ми прилича.

НО /винаги има “но”/ миналото лято активистите на левицата в САЩ влязоха с насилие в градината на Белия дом /също свещено място за Свободния свят/,  като пряко заплашиха живота на президента. Той беше евакуиран в бункера под Белия дом, а медиите му се присмяха, като Bunker boy, т.е.страхливец. После активистите запалиха старата църква на метри от Белия дом, където от векове се причестяват американските президенти. После активистите на СНН и левицата запалиха десетки държавни здания и полицейски участъци, унищожиха бизнеси за около три милиарда долара /!!/, убиха около 30 души, вкл.най-малко двама полицаи, разрушиха десетки статуи на исторически личности, вкл и на Линкълн и Теди Рузвелт!  Да, правилно прочетохте -  статуя на Линкълн!  Активистите /пиша тази дума, а не друга,  че ще ме изтрият/ настояваха парите за полицията в САЩ да бъдат прекратени. И това правилно го прочетохте. В резултат днес убийствата в Ню Йорк, където вече нормалните хора трудно  живеят, убийствата нараснаха с 41% в сравнение със същия период мин год.

НО ЗАЩО няма световно заклеймяване на това, както имаше с право за нахлуването в Капитолия?

Тръмп беше изтрит от Туитър и Фейсбук т.е.няма излаз до американците. Туитър загуби вече милиони долари и участници. Тръмпистите  се преместиха в дясната платформа  Pаrler, но изведнъж Гугъл даде срок на Parler 24 часа да модерира участниците си, т.е.да ги направи левичари. Разбирате ли какво значи ТОВА? Ще ви помогна - световно насилие над словото, насилие над Свободата, нечувано от сталинизма.

Издевателство над Свободата беше и невижданата цензура  /помощ за Байдън в изборите/ в социалните мрежи и основните медии в САЩ и Западна Европа за  тъмните сделки на Хънтър Байдън, син на Байдън в Украйна и Китай. А самоличността на THЕ  BIG GUY,  за когото са запазени 10% от сделките с Китай  в имейлите в лаптопа на Х Байдън  беше анатема за американските и западноевропейските медии, да не говоря за социалните мрежи!

ШШШШШТ!
Според мен,заради “загубата” на Тръмп след около 2 мес правителството на Байдън ще приеме закон, одобрен от двете Камари на Конгреса /левицата вече ги контролира/, който ще  криминализира всякакво писмено и устно оспорване на законността на през избори. Т.е.всеки попада под ударите на закона, ако се усъмни дали Байдън е законен президент. 

Разбирате ли какво значи ТОВА?

Ето какво:  преди всичко -  “1984” от Оруел, която прочетох именно в 1984 - едно от тези “съвпадения”. Честно, книгата не ми направи впечатление, поради лесната причина, че тогава живеех в 1984. Но можех ли да предполагам, че сега, в 2021 ще мисля, че съм отново в “1984”.
Животът е по-странен и от най-безумната измислица.

Моите избори: 1/ да се оттегля в личната ми кула от слонова кост, при моите картини, книги и безкрайна, любима музика, да не се интересувам от безумния свят край мен.  Това е много съблазнително. 2/ да продължа да правя, каквото правя - сега.

Не знам.

И друго: България днес е несравнимо по-свободна страна от САЩ. България сега  е дори по-свободна страна, дори от ВСИЧКИ западноевропейски страни. /Бих искал да сме като Полша и Унгария, но и така е добре/.

Но това нищо не значи.

Защото и за ВАС  И МЕН ЩЕ ДОЙДАТ СКОРО.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Да не спираме да инвестираме в най-ценния актив - хората

    По природа съм оптимист и вярвам, че със системни усилия за развитие и задържане на бизнеса,  правилна стратегия и иновации може Източна Европа да се трансформира от възникващ в напреднал енергиен пазар, казва Милена Виденова, изпълнителен дир...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: