Добре дошли в новия тоталитаризъм
Няма да имаш Фейс, защото не отговаряш на стандартите на общността(на повелите и Устава на Партията), няма да може да пътуваш зад граница, защото нямаш ваксина(т.е. не слушаш какво ти говорим), няма да получиш американско гражданство/виза, защото четохме вицовете ти за вожда, не можеш да започнеш работа, защото не си член на Партията, няма да ти отпуснем кредит, защото си неблагонадежден, как ще го изплащаш след като властта те преследва, няма да можеш да ходиш на екскурзия, защото навън е опасно - врагът е болест, няма да можеш да се събираш с много хора, защото можеш да умреш или някой да те предаде, съседите ти ще следят дали си стоиш вкъщи, а неофициално ще те гледат и слушат с дронове и през всички устройства у вас.

Китай след Ковид пусна и новите досиета(но има и тайни такива, само за Партията) и ще правиш бизнес само ако си й предан. Иначе може да не получиш държавен лиценз да бъдеш родител.

Телените мрежи отново са навсякъде около нас, а множество хора за една нощ сменят партията и принадлежността, пишат доноси, предават, изпълняват каквото им се казва и няма да е далеч времето, в което без съд и присъда неудобните ще се елиминират, за да живеят добре децата на новите борци срещу фашизма. И след 50-60 години и милиони жертви, някой ще се събуди и ще каже, че това са били пълни глупости. Започваме отначало.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Как бизнесът взаимодейства с университетите в пандемия

    Живеем във време на предизвикателства. Както бизнесът, така и образованието функционират дистанционно – липсата на физическо общуване поставя на изпитание редица процеси като провеждането на кариерни форуми, активното участие на бизнеса в процеса н...
  • Времето е богатство и е важно срещу какво го разменяме

    Бизнесът в България ще се адаптира, климатизира, ще намери начини да успее. Разбира се, ще има и хора, които ще се откажат, но смятам, че всички ще излезем една идея по устойчиви и силни от създалото се положение, коментира Димка Кънчева, която е сре...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: