Тръмп или Байдън е руски агент?
Байдън потвърди обещанието си, че ще забрани фракинга в САЩ. Това директно означава поне три неща:

1) шистовият петрол все по-трудно ще играе роляата на балансьор на световната цена, респективно когато петролът изобщо тръгне да се покачва, той доста по-трудно ще може да поевтинее. Това означава, че като потребители можем рязко да се окажем в силно неблагоприятна позиция, защото скъпият петрол ще дръпне нагоре цените на всички останали стоки по веригата.
 
2) това е повече от прекрасна новина за ОПЕК, Русия и другите водещи производители, защото те директно ще напълнят джобовете си - фракингът в САЩ винаги им е бил трън в очите. А не бива да се залъгме - докато бюрократите в Брюксел бълнуват за "зелено бъдеще", с което просто ще унищожат икономиката ни, в момента Русия започна работа по "Восток", което е едно от най-големите находища по света.

3) Диверсификацията за страните от Балканския полуостров ще стане една идея по-трудна, като се има предвид, че Гърция например внасяше втеченен газ от САЩ, а Турция даже започна да строи нов терминал за обработката му.

А после Тръмп бил "руски агент".

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: