Тръмп или Байдън е руски агент?
Байдън потвърди обещанието си, че ще забрани фракинга в САЩ. Това директно означава поне три неща:

1) шистовият петрол все по-трудно ще играе роляата на балансьор на световната цена, респективно когато петролът изобщо тръгне да се покачва, той доста по-трудно ще може да поевтинее. Това означава, че като потребители можем рязко да се окажем в силно неблагоприятна позиция, защото скъпият петрол ще дръпне нагоре цените на всички останали стоки по веригата.
 
2) това е повече от прекрасна новина за ОПЕК, Русия и другите водещи производители, защото те директно ще напълнят джобовете си - фракингът в САЩ винаги им е бил трън в очите. А не бива да се залъгме - докато бюрократите в Брюксел бълнуват за "зелено бъдеще", с което просто ще унищожат икономиката ни, в момента Русия започна работа по "Восток", което е едно от най-големите находища по света.

3) Диверсификацията за страните от Балканския полуостров ще стане една идея по-трудна, като се има предвид, че Гърция например внасяше втеченен газ от САЩ, а Турция даже започна да строи нов терминал за обработката му.

А после Тръмп бил "руски агент".

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Как бизнесът взаимодейства с университетите в пандемия

    Живеем във време на предизвикателства. Както бизнесът, така и образованието функционират дистанционно – липсата на физическо общуване поставя на изпитание редица процеси като провеждането на кариерни форуми, активното участие на бизнеса в процеса н...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: