За българската следа в Оскарите
Мнозина българи днес изпаднаха в екстаз от новината, че Мария Бакалова е номинирана за Оскар. Това е първата българска актриса с това постижение. Не съм гледал Борат 2 още, но от видяното от клипове ми се струва доста под нивото на старите продукции на Саша Барън Коен. Още с "Бруно" изпростя безкрайно много и нямам намерение да си причинявам нови негови филмови... неща.

Дали възхвалата е заради истински стойностна, красива и майсторска актьорска игра? Или е заради политическия климат в Холивуд? Не знам, а и откровено модерното западно кино става все по-некадърна и явна пропаганда и ме отблъсква на инстинктивно ниво.

Припомням, че през 2004 г. имахме много стойностен актьор, в изключително трудна роля - говорещ на латински и иврит, главна поддържаща роля в гениален филм. Филмът имаше три номинации за Оскар, когато това още значеше нещо. И да, говоря за "Страстите Христови" на Мел Гибсън и за Христо Шопов в ролята на Пилат Понтийски. Стойностна роля, която отеква вече десетилетия, а не модна изгъзица или чалга-еднодневка.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Да не спираме да инвестираме в най-ценния актив - хората

    По природа съм оптимист и вярвам, че със системни усилия за развитие и задържане на бизнеса,  правилна стратегия и иновации може Източна Европа да се трансформира от възникващ в напреднал енергиен пазар, казва Милена Виденова, изпълнителен дир...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: