Защо падат американски /те/ президенти?
“Аз съм Джералд Форд, а ти не си!” 
 
През лятото на 1975 президентът Форд /републиканец/ падна на слизане по хлъзгавата стълба на самолета във Виена. Незабавно левите медии му се подиграха, а известният левичарски комик Chevy Chase грозно и злобно  го имитира по тв. Форд отмъсти на комика след месец на някаква вечеря - нарочно, уж се препъна и запрати всички чинии в лицето на Chase с думите: “Аз съм Джералд Форд, а ти не си!”  Тогавашните медии, макар и левичарски, вярно отразиха отмъщението на президента. 
 
В началото на 90-те Буш-старши на официален прием в Япония, първо повърна, после припадна - всичко  в скута на японския премиер. Но не преди Буш с огромно самообладание да извика на личния си лекар Dr Burton Lee - “Хвърли ме под масата, докато свърши вечерята!”. 
 
Това говори за известно мъжество и немалко чувство за хумор, нали? 
 
На 19 март т.г. Байдън за 30 секунди  ТРИ ПЪТИ  падна  лошо, докато потичваше /тичкаше/ нагоре,  за да се прави на млад и силен,  по стълбата на самолета. Третото падане беше особено лошо - Байдън направо се сгромоляса и безпомощно рухна на стълбата. 
 
Какво се случва? Какво е състоянието на Водача на Свободния свят? Добре ли е, здрав ли е? 
 
Отговор: НУЛА от “журналистите” в САЩ и Западна Европа, освен от Белия дом, който заяви, че Байдън е паднал ТРИ ПЪТИ, заради вятъра. /Нямаше  никакъв вятър/.   Тези “анализатори” дума не казаха за тази толкова тежка случка. Не очаквайте инфо и от тукашните медии, които УНИЗИТЕЛНО МЪЛЧАТ. 
 
Не мисля, че ако Тръмп беше паднал три пъти за 30 секунди  щеше да настъпи мълчание - както сега.  
 
Вместо това миналото лято “медиите” изобилно се занимаваха защо Тръмп слиза бавно и внимателно по някаква хлъзгава стълба без перила в Уест Пойнт. 
 
Някои американски президенти падат, без да искат, несъмнено и Байдън, но падането на “журналистите” е истинско и е завинаги. 
 
/Няма да публикуваме видеото на  паданията на Байдън, защото са ужасна и мъчителна гледка/. 
 
На снимката: Президентът Форд пада на летището във Виена. Източник: АП/ Peter Bregg

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Да не спираме да инвестираме в най-ценния актив - хората

    По природа съм оптимист и вярвам, че със системни усилия за развитие и задържане на бизнеса,  правилна стратегия и иновации може Източна Европа да се трансформира от възникващ в напреднал енергиен пазар, казва Милена Виденова, изпълнителен дир...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: