Совите не са това, което са. И Харвард не е.
Още преди 4 години в студиото на Милен Цветков (R.I.P.) казах, че Делян Пеевски и Иво Прокопиев са двете страни на една и съща монета. Скандалите между ДПС и ДБ в 46-я парламент илюстрират много ярко това.

Казвала съм го и по повод на банките. Докато Делян Пеевски си имаше КТБ, Иво Прокопиев се опитваше да завладее ББР. Докато Делян Пеевски още не беше открил своя “духовен баща” Цветан Василев, Иво Прокопиев и Левон Хампарцумян поискаха да направят специална банка, през която да минават всичките пари от еврофондовете - милиарди! - БНБ не им разреши.

Под маската на “разследваща журналистика” медиите на Иво Прокопиев и Делян Пеевски разчистваха терени за бизнесите си, прикрито атакувайки конкуренти.
Различават се по степента на агресивност: медиите на Прокопиев са по-сдържани, медиите на Пеевски са брутални.

Имат и друга обща черта: изпиране на информация. Знаете ли как започнаха атаките срещу ПИБ, довели до огромни опашки пред клоновете й и масово прехвърляне на пари?! С подхвърляния за проблеми на банката в BGmama, прецитирани от “сериозните” медии на Иво Прокопиев и допълнени с “експертно” становище.

Знаете ли как започнаха атаките срещу КТБ, довели до огромни опашки пред клоновете й и в крайна сметка - до фалит на банката?! Медиите на Пеевски преразказаха публикации на медиите на Прокопиев срещу Цветан Василев и КТБ.

Разликата: Прокопиев си имаше президент (Росен Плевнелиев), а Пеевски си имаше главен прокурор (Сотир Цацаров). Видя се чия институционална мощ е по-силна и страшна. Затова сега хората на Прокопиев (Христо Ивано&Co) се опитват да се уредят с приятелски настроени президент и главен прокурор. С Румен Радев успяват, но крепостта ВКП не им се дава.

Делян Пеевски е бивш следовател с диплома от ЮЗУ в Благоевград; Иво Прокопиев има диплома от УНСС и френския INSEAD, сертификат от “школа за премиери” в САЩ.

Не се лъжете по дипломите! “Совите не са това, което са.” И Харвард не е.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Атмосферата в офиса – от кого и какво зависи?

    Ани Хира е специалист с 20-годишен опит и счита себе си за човек, който знае какво означава да живееш и работиш с радост! От корпоративната си практика придобива мениджърски опит и разбира колко е важно да се управляват процеси и екипи, като постига ...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: