За роялността на Големия брат
Вашингтон заяви категорично, че няма да прати войски на помощ на Украйна.

Германия заяви категорично, че няма да изнесе оръжие за украинската армия.

Европейската Комисия заяви категорично, че ще отговори с пакет от санкции и много, много строги писма!

Украйна ще бъде изоставена така, както само преди 6 месеца бе изоставана цялата съюзна мрежа на САЩ в Афганистан. Барабар с техниката.

Точно както през Втората Световна поляците бяха използвани, предадени и изоставени от англо-американците. Когато дори им забраниха да участват в победния парад в Лондон, след като са си проляли кръвта в защита на лондонското небе, за да не обидят с това Сталин.
 
Колко пъти трябва да се повтори това, за да разберат източноевропейците, че за англосаксонеца са едно нищо? Някакви туземци, които да бъдат ползвани и захвърлени. Точно както сме и за руснаците, които пък гледат на нас като на обикновен буфер. Неодухотворен предмет със стратегическа, отбранителна функция. Евентуални "пристанища в топли води". Жив щит, който да бъде ползван за отбраната "в дълбочина" на Москва и руския хинтерланд, а ако не слуша - наказан, изгорен, депортиран. Май няма славянски народ, от когото десетки или стотици хиляди да не са били пратени на смърт в Сибир по една или друга причина. От нашия последно се случи на таврийските българи, чиито кости днес са пръснати между Казахстан и Амур, а точно до бившите им домове в южна Украйна от вчера се водят боеве.

Преди точно 5 години написах първата си статия в живота. Тя стартира всичко за мен. Нарекох я "Междуморието" и в нея описах всичко това, което изброих горе. Описах всичко, което за пореден път виждаме и днес. Цялото отвратително историческо положение на Източна Европа като перманентен плацдарм за военни действия между силите на Запада, Изтока и Юга.

Едно място, което е обсадено от три посоки. Което няма приятели. Няма съюзници. Което или ще се еманципира от всяка една от тези посоки, от всички "Големи Братя", и намери собствени сили...или ще продължи цикъла на това да го ползват, похабяват и потъпкват. Но и в което ВИНАГИ ще има кохорти от наивни полезни идиоти, вярващи че "Високата Порта" на Изток, Запад или Юг им е верен съюзник, който ще ги спаси, когато стане напечено...

Отнесох безброй псувни през годините за тази си позиция. За натовците бях някой, който "повтаря кремълски опорки, за да се хареса на масовия електорат и направи кариера." Докато бях в "Евроатлантическия Център за Сигурност" видях за първи път какво е хора искрено и фанатично да робуват на Вашингтон и да намират позицията ми за "хибридна". За русофилите пък, огледално, това е "предателска" позиция, за която Костадин Костадинов лично ме е псувал многократно, последно преди десетина дена на профила си, след което ме блокира.  

В крайна сметка защо да не ме псуват всички тези хора? Аз съм просто някой си Швейк, опитващ се да разклати вярата ни във верния партньор и автентичен Голям Брат. Сигурен съм, че ако просто опитаме още няколко пъти от същото ще ни се получи. Сигурен съм, че следващият път руснаците няма да си вдигнат парцалите и да ни изоставят за една вечер, както направиха 1991-ва. Сигурен съм, че хиляди американци охотно ще дойдат да се бият и умират за територията ни, както правят навсякъде, където са поели ангажименти! Сигурен съм. Вярвам. Вярвайте си го и вие.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: