Има ли смисъл в закон срещу инфлацията
Байдън подписал Закон за намаляване на инфлацията. Представяте ли си? Както преди време бяха спрели „климатичните промени“ със Закон, сега подобни троцкисти-маоисти ще спрат и инфлацията, с публични харчове. Новината отекна с такъв комунистически плам у левичарско-либералните медии сякаш току-що са избрали Брежнев за генерален секретар на КПСС. Всъщност, разлика между съветските апаратчици и новите троцкистко-либерали няма. 

Закончето включва 375 млрд. долара публични харчове, насочени към привилегированите индустрии от „чистата енергия“. Производителите на соларни панели, вятърни турбини и батерии, и всички техни контрагенти могат да празнуват – това е кроникапитализъм в действие. Могат да празнуват и тези, които ядат трохички покрай тях, играейки го на полезни идиоти, сиреч всички НПО-активисти, журналя на хранилка, пребиваващите в сградите на образователните институции.
 
Според това законче, федералното правителство ще наложи минимален 15%-ов данък върху печалбата на корпорациите. Не ми трябва екселски модел, за да разбера какво ще се случи – големите и ефективните отново ще започнат изнасянето на капитал зад граница, което не само няма да изпълни мечтаните приходи в бюджета, но и ще продължи декапитализацията и деиндустриализацията на Велика Америка!

Това се случваше и до 2016-та, преди Тръмп да дойде на власт.
 
Нека не забравяме, че само преди няколко дни федералното правителство обяви, че ще наеме още 87 000 агента на данъчната служба, които ще бъдат въоръжени. Защо ѝ е на държавата да подготвя въоръжени бирници, сигурно защото мисли за мен и иска моето добруване?
 
Всеки адекватен човек трябва да се моли и да работи в посока тази покварна политика да престане. Надявам се още ноември месец Републиканците да си върнат долната камара и да блокират всички зловредни левичарско-троцкистки инициативи.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: