Подкрепяме ли “саможертвата”?
Европейската комисия предлага маоистко-комунистически мерки в икономиката – таван на цените на природния газ и електроенергията, изземване на „свръхпечалби“ (такъв термин е малоумщина в свободната икономика) и раздаване на социални помощи на калпак. Рецепта за поредното енергийно и икономическо самоубийство. Но ето една по-различна перспектива за това вредно решение. Години наред бюрократичния апарат в Брюксел, щедро подкрепян от академичната кохорта послушници на проектна издръжка (разчитащи на дотации за проекти, които академично легитимират всяка зловредна брюкселска идея), си създаде условия за безропотно приемане на точно такива идеи.

Когато години наред водещите ти университети и изследователски центрове бълват академичен мат’рял и студенти, възпитани в идеологията на модерното левичарство (опасна амалгама между социален троцкизъм, икономически маоизъм и мек авторитаризъм), няма как да очакваш различни резултати и занапред все по-трудно ще се среща критиката на обществото. Той Ганя си беснее в провинцията, ама в столиците все повече ще има радостни идиоти, които подкрепят „саможертвата“.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: