Дискусия за еврото или чиста пропаганда
Ето как протече т.нар. дискусионeн форум „Еврозоната и бизнесът – предимства и предизвикателства“, организиран от Съюза за стопанска инициатива (ССИ).

1. Дискусия нямаше. Няколко платени апологети бяха докарани от Хърватия, за да ни убеждават колко им е хубаво на хърватите и колко се радват, че са приели еврото, защото видите ли, вече 4 месеца инфлацията била ниска.

Със същия успех можете на третия ден след интимен контакт с другия пол без използване на предпазни средства да кажете - "видя ли, че не си бременна" .

2. Членът на УС на БНБ Илия Лингорски надълго и нашироко ни обясни колко ще ни е хубаво, когато влезем в еврозоната, цитира някакъв анализ на някакъв Съвет за социално сътрудничество, но не обели и дума за собствния анализ на специалистите на БНБ, че всъщност изгоди от влизането ни НЯМА! Независимо, че изрично го попитах. Започна да носи вода от сто кладенеца, но не отговори защо няма анализ, поръчан с решение на МС от май 2021.

3. От Загреб беше включен представителя на ЕК, да наговори куп неверни икономически показатели, но то е така, когато няма кой да ти опонира. Всякакви лъжи минават.

4. Единствено Румен Гечев им каза много неприятни и аргументирани икономически истини, но понеже го направи твърде дипломатично, а и бързаше за друг ангажимент, цялото му изказване беше неглижирано.
 
5. "Специалният гост" Дан Шомон – "бизнес и политически консултант, ръководил кампанията на президента Барак Обама" наговори камара врели некипели, но най-същественото е, че на няколко пъти при включвания обясняваше как непременно до седмица трябва да имаме правителство.

Явно Посолството, с което се консултират нашите политици, са му дали ясни инструкции да ни набива канчетата, докато го разберат.

6. Въпреки, че събитието беше организирано от ССИ, явно беше платено от онзи бюджет от 10 милиона за пропагандна кампания, за отказ от национален суверенитет.

Всички говорители в един глас се кълняха в еврото и ЕС. Учудвам се, че ми дадоха думата да задам въпрос, защото на Любомир Христов, бивш главен икономист на БНБ и наш представител в Световната банка.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Каква е ролята на CRM специалиста в онлайн магазина

    1. Как започнахте работа в Netpeak? По стандартния начин: преди 4 години бях поканен на интервю за работа с Геннадий Воробьов (CEO на Netpеak Bulgariа) за позицията CRM специалист. Тогава все още нямаше такъв отдел в компанията и той ми обясни...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: