Проблемите с възпитанието на децата не са от вчера
Проблемите с възпитанието на децата са продукт на 30+ години преход и демокрация, които доведоха слободията и лошото поведение на почит.

Слободията, липсата на ценностна система, опростачването, отнасянето с насмешка към традициите и традиционното семейство доведоха до редица промени във възпитанието на децата и младежите и вече берем плодовете на тези процеси.

1.
Отсъствие на ясни граници и правила води до това децата и младежите да не знаят какво се очаква от тях. Децата стават безразсъдни и да не се държат ъъъ ..... да кажем - правилно.

2. Разрушаването на моралните ценности води до това децата и младежите да се сблъскат със значително безразличие към моралните стандарти, което може да доведе до липса на уважение към другите.

3. Опасност от развиване на зависимости - наркомания и алкохолизъм. Когато децата не се възпитават на базата на традициите и семейните ценности, младите хора залитат към опасни и деструктивни поведения.

4. Социални проблеми - без традиционно семейство и ценностна система, децата и младежите може да се сблъскат с проблеми в социалната сфера и да се чувстват изолирани и недоценени.

5. Липса на характер също е продукт на слабите ценности. Да там се стига, когато безхарактерни хора, които не знаят как да постъпят правилно в забързаната и трудната епоха на настоящия момент възпитават деца.

Тези промени във възпитанието на децата и младежите вече имат дълготрайни последици, които потенциално засягат цялото ни общество. Затова е важно да се поддържат традициите и да се преподават ценностите, които могат да помогнат на младите хора да израснат като етични и отговорни граждани.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: