В правото едно напушение е равно на едно наказание. Така ли е у нас?
“Самоосигуряващите се, които не са платили здравните си вноски за срок по-дълъг от три месеца, се наказват с глоба от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение - с глоба от 1000 до 3000 лв. До 1 март тези от тях, които не са с редовни здравни вноски няма да бъдат глобявани при внасянето им.”

Както и да се погледне, правото в нашата мила Родина се прави от хора, които определено са завършили някакво образование с повече от 2 с връзки. Лошото е, че точно тези хора коват законите.

Когато не си платиш задълженията се начислява лихва, а в случая има и загуба на права.

В правото (нормалното право, а не това създадено напоследък от неуки хора) за едно нарушение, трябва да има само едно наказание! Но у нас не е така.

Така наречените законодатели си правят каквото щат, напук на Правото.

А и никой не се сеща, защо ли, да атакува подобни безумия в съда.

Непросветеността личи най-много при управлението на финансите на държавата. Екстензивното събиране на пари за бюджета е съпроводено с неефективни разходи, което води до щети.

Ако трябва да сравняваме с кола, то е все едно да сте на състезание и да стартирате с активна ръчна спирачка. Няма да постигнете ускорение, ще подпалите спирачките, ще претоварите двигателя и накрая ще аварирате.

Излишен е и коментара с колко пъти се е увеличил бюджета за здравеопазване на НЗОК за последните години, какво е качеството, къде отиват парите и кой има интерес?

В същото време няма достатъчно пари за детско здравеопазване и българите плащат най-високите цени за лекарства по НЗОК.

Броят на частните болници расте, а сестри и лекари не достигат. Закриват се болници и отделения в държавни и общински болници.

Сега пак ново увеличение на здравните вноски, на глобите за шофьори, на наказанията!

Както са казва, на чужд гръб и 100 тояги са малко.

Дали ще се събудим?

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: