В правото едно напушение е равно на едно наказание. Така ли е у нас?
“Самоосигуряващите се, които не са платили здравните си вноски за срок по-дълъг от три месеца, се наказват с глоба от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение - с глоба от 1000 до 3000 лв. До 1 март тези от тях, които не са с редовни здравни вноски няма да бъдат глобявани при внасянето им.”

Както и да се погледне, правото в нашата мила Родина се прави от хора, които определено са завършили някакво образование с повече от 2 с връзки. Лошото е, че точно тези хора коват законите.

Когато не си платиш задълженията се начислява лихва, а в случая има и загуба на права.

В правото (нормалното право, а не това създадено напоследък от неуки хора) за едно нарушение, трябва да има само едно наказание! Но у нас не е така.

Така наречените законодатели си правят каквото щат, напук на Правото.

А и никой не се сеща, защо ли, да атакува подобни безумия в съда.

Непросветеността личи най-много при управлението на финансите на държавата. Екстензивното събиране на пари за бюджета е съпроводено с неефективни разходи, което води до щети.

Ако трябва да сравняваме с кола, то е все едно да сте на състезание и да стартирате с активна ръчна спирачка. Няма да постигнете ускорение, ще подпалите спирачките, ще претоварите двигателя и накрая ще аварирате.

Излишен е и коментара с колко пъти се е увеличил бюджета за здравеопазване на НЗОК за последните години, какво е качеството, къде отиват парите и кой има интерес?

В същото време няма достатъчно пари за детско здравеопазване и българите плащат най-високите цени за лекарства по НЗОК.

Броят на частните болници расте, а сестри и лекари не достигат. Закриват се болници и отделения в държавни и общински болници.

Сега пак ново увеличение на здравните вноски, на глобите за шофьори, на наказанията!

Както са казва, на чужд гръб и 100 тояги са малко.

Дали ще се събудим?

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Как да опазим българската медоносна пчела?

    Данни от последните изследвания на територията на Европа показват, че генетичното разнообразие на медоносните пчели като насекоми с огромно биологично, екологично, стопанско и икономическо значение е застрашено. Сред множеството фактори за това е и...
  • Съвети за кариерно развитие на жени

    Жените в България имат най-добри възможности за кариерно развитие, според Reboot Online.Всички жени притежават потенциала да оформят своята собствена история на успеха. Чрез включването на тези овластяващи стратегии за кариера не просто навигираме ...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: