Нека проверим има ли “война по пътищата”
От известно време всички медии ни проглушават ушите с т.нар. "война по пътищата". Настоява се и се приемат все по драстични санкции. Във връзка с това имам молба, може ли някой да даде следната статистическа информация, за да можем да се ориентираме колко сериозна е тази "война".

- Колко са се увеличили автомобилите в България през последните 15 години - абсолютен брой и процент?

- Колко се е увеличила пътната мрежа през последните 15 години - в километри и в процент?

- Колко са се увеличили ПТП през последните 15 години - абсолютен брой и процент?

- Какви са причините за ПТП през последните 15 години? Брой ПТП По отделни причини - абсолютен брой и процент?

- Колко са пропътуваните километри на автомобил през последните 15 години - абсолютна сума и процент?

Без горната статистика и проследяване на абсолютен брой и относителна динамика на тези показатели, мисля че най-малкото е заблуждаващо да се говори за война по пътищата.

За да онагледя защо питам, че дам следния пример - да предположим, че през 2010 година в България има 1,000,000 автомобила, респективно 5000 ПТП. През 2023 година автомобилите са 2,500,000 а ПТП са 10,000. Има ли увеличение на ПТП и има ли засилване на войната по пътищата?

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Как да опазим българската медоносна пчела?

    Данни от последните изследвания на територията на Европа показват, че генетичното разнообразие на медоносните пчели като насекоми с огромно биологично, екологично, стопанско и икономическо значение е застрашено. Сред множеството фактори за това е и...
  • Съвети за кариерно развитие на жени

    Жените в България имат най-добри възможности за кариерно развитие, според Reboot Online.Всички жени притежават потенциала да оформят своята собствена история на успеха. Чрез включването на тези овластяващи стратегии за кариера не просто навигираме ...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: