Колко дребни са дребните престъпления у нас?
Данни за броя ранени и убити от полицията в рамките на една година в някои държави:

В САЩ 250 000 са ранени в резултат от полицейска стрелба, а 1096 убити. От всички граждани, на които е наредено да се подчинят на полицейска заповед, 15% не се подчиняват и претърпяват някакви здравни или необратими последствия.

Във Франция за година застреляните от полиция са 37

В Нидерландия полицията е убила 24 човека

В Германия убитите от полицията са 11

В Белгия са трима

За сведение, само за една година в Щатите са разстреляни 49 хиляди души - 49 000! Тоест 44 пъти повече са жертвите на саморазправа, отколкото е прякото действие на полицията.
 
Хайде сега някой да опита да преброи убийствата в България само от началото на тази година - разчленени тела, бивши съпруги в багажници, убити приятели за малко пари, убити приятели за много пари, разстреляни съседи, мъж застрелва жена си и дъщеря си и се самоубива; мъж-рецидивист с оръжие се барикадира и разиграва полицията с часове (това от днес); на 10 септември пастир е убит за 60 лева; жена уби майка си и баба си; убиха баба в плевенско село за 20 лева.
 
Това е само част от нашите новини, хора! Ежедневието ни! Тук не вкарвам смъртта по пътищата, убийствата на пешеходни пътеки, убийствата от пияни водачи. Те са на отделна сметка.

Забележете обаче: либералите късат ризи със зъби, защото пълнолетен рецидивист, който с аверите си е нападал жени и ги е докарвал до безпомощно състояние и реално е можел да убие всяка от тях, след като е заявил, че е въоръжен с пистолет, е бил прострелян докато бяга от полицията. Не застрелян от упор, а докато за пореден път е искал да се измъкне, защото неговият живот е това: да напада слаби с желяна тръба и да ги обира, независимо колко ще отмъкне.

Нелепа е жалейката, че е прострелян в гръб. А как да стане - той да тича заднешком, за да се гледа очи в очи с полицая? Или полицаят да го надбяга, да застане насреща, да си изрече всичките думички, бум-бум двата предупредителни изстрела и тогава да стреля?
 
Днес позната рече: "Да започнем да гърмим всички дребни престъпници ли?"
 
Това силно ми напомня на първоначалната оценка за претърпените вреди от Дебора: Щом няма да умре от раните си, съшити с 400 шева, значи е с лека телесна повреда.

Та щом на ударената с метална тръба по главата и душена с кабела на слушалките й жена са взели САМО 20 лева и някакви лични вещи, това е МАЛКО престъпление.

Който някога е бил жертва на посегателство, включително обир на дома си, този човек знае колко месеци са необходими, за да се съвземе, а някои страхове си остават завинаги. Кой знае защо, това изобщо не се счита за щета и ограбване на част от живота на истинските жертви. Нали са живи тези жени, да не му мислат - кво па толко!

Нито един либерал не помисли за този миг: вървиш по улицата и усещаш опасността, надушваш я, завладява те, гърлото ти се схваща, искаш нещо да те е спряло преди само 20 минути и да не си там, да не се случва, да не е истина. Как звучат трима млади, яки мъже, които грам не се интересуват от чуждия живот? И после следва удар в гръб, жесток удар. Унижение, страх, паника, болка, ужас - в този миг жертвата не знае дали няма да бъде убита, особено като започнат да я душат с кабел. Ама и това НЕ Е ВАЖНО, това НЕ Е ТЕМА на нито един защитник на престъпника, бягащ от полицай.

Уважаеми либерали, на всеки от вас либерализмът рязко свършва, когато се окаже, че сте от страната на жертвите. Само се молете да не се налага полицай да ви защити с оръжие, защото следващия път може изобщо и да не се затича. Защо да го прави, като ще му обясните, че сте "малка" жертва и не си струвате усилието?

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: