Десет въпроса съм спасителите на София за мръсния въздух
1./ Защо в нощта на 19-ти декември въпреки липсата на автомобилно движение въздухът беше мръсен? Нали старите коли бяха голям проблем?

2./ Защо Спаси София в лицето на Борис Бонев в миналия мандат подкрепи нискоемисионната зона, а тя де факто не работи и полза от нея никаква освен да тормозят хората.

3./ Защо не се чистят, метат, мият улиците, откакто Промяната дойде?

4./ Какво направиха от Столична община, за да спрат горенето на отпадъци в квартали Христо Ботев, Факултета и Филиповци?

5./ Защо не беше активиран механизмът за действие по Закона за чистотата на атмосферния въздух, след като е налице прогноза за повишени стойности?

6./ Защо липсват възмутените и остри постове на Спаси София за мръсния въздух сега, когато управляват?

7./ Къде е заместник-кметът по екология да каже пет приказки?

8./ Колко неизползваеми стари гуми събрахте през ноември и декември?

9./ Колко нарушители глобихте за последния месец за горене на отпадъци, масло и гуми?

10./ Кога ще върнете измервателната станция за качеството на атмосферния въздух на пл. Орлов мост?

Задавам публично тези въпроси, защото ми прави впечатление, че спасителите се мъчат да се измъкнат от темата, която иначе дълги години експлоатираха публично, медийно, за да си правят пиар и да се добутат до местата си в Столичен общински съвет.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: