Компетентен ли е Филип Димитров за конституционен съдия

Ако един човек не е вземал пари, но е заемал постове за които няма нито компетентност, нито квалификация, нито дори широка подкрепа - т.е. не е подлаган на сериозни и широки избори - та определението за такъв човек като честен и неподкупен е меко казано нелепо.

Иво Беров беше втрещен през 2003 г. когато във в. Седем видя трудовата книжка на Едвин Сугарев и в нея пишеше - народен представител, дипломат. Нищо друго за последните 13 години. Искам да кажа, че се съмнявам в почтеността на Филип Димитров, ако той е приел да става конституционен съдия. Той няма компетентност, стаж, опит и всичко останало, за което се сетите.

Ако мотивът му да стане е, защото всички така стават, а и другите съдии не са подходящи, можем да говорим за всичко друго, но не и за честност. Филип е нещо като Анастас Анастасов от ГЕРБ, който поне е бил за малко съдия в някакъв град и бе сложен в КС. Не е по-различен и от Цецка Цачева, която от юрисконсулт на плевенска община стана шеф на Народното събрание.

Това не само, че няма нищо общо с почтеността и честността, ами си е безочлив и нахален кариеризъм. Още едно доказателство за баналната истина, че антикомунистите в България се оказаха лошо копие на комунистите срещу, които уж се бореха на думи. Срамота и за Филип Димитров и за Плевнелиев, и за всички онези с претенции, които се опитват да узурпират не само всички постове в България, ами и моралното говорене.

Пълен потрес и нахалство. Хайде баста с тия лафове за честността. Филип Димитров беше бедствие като премиер - напълно некомпетентен, неадекватен, хаотичен, но за сметка на това активен. Успя да провали всичко за една година и от тогава на нас демократите все ченгетата, все Русия, все ДПС, все ДС са ни виновни. Ами хайде да се погледнем в огледалото чрез нашите политически лидери.

Това е кошмар. И нахалство днес да ми пробутват приказките за рицаря и неговата пословична неподкупност. Какво по-корумпирано от това един човек, който е бил адвокат преди 25 години и от тогава не е имал нищо общо с правото да стане конституционен съдия. Пак казвам, че оправданието и другите са такива не важи. Поне не докато не ми развяват морални аргументи и басни са пословичната честност на безчестници.

*Мнението на автора е публикувано в профила му в социалната мрежа

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Поляк спечели първия етап в Обиколката на България

    На 28.07.2020 г. се проведе първият етап на 67-мата Международна колоездачна обиколка на България с генералното спонсорство на ДЗИ, дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар. Полякът Алан Банашек (Mazowsze Serce Polsk...
  • Ценете кадрите си. Отстоявайте принципите си

    Покажете на служителите и клиентите си, че наистина държите на тях и то устойчиво във времето. Това се отплаща в трудни моменти като настоящия, коментира Иван Илчев, основател на Casa Kakau в специално интервю за b2b Media. Иван Илчев e маркетоло...
  • Живеем в интересни времена

    Виждам една позитивна страна от цялата ситуация и това е, че който подценяваше процеса на трансформация и дигитализация преди кризата, буквално сега ще е принуден да отдели човешки и капиталов ресурс в тази насока. Виждаме, че дори и държавната админ...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: