Защо няма причина да се увеличават цените на винетките в България
1. Приоритетни за правителството са магистралите и първокласните пътища, а ремонти по второкласните и третокласни пътища почти не се правят.

2. Пътната инфраструктура, която трябва да бъде ремонтирана се е увеличила и по качество на пътищата сме на последно място в ЕС.

3. В Румъния цената на винетката е 55 лв., а Унгария има регионални винетки, така че може да се купи винетка само за региона (за таксита например).

4. В повечето европейски държави се плаща тол такса за магистралите, като цената е на изминати километри, а всички останали пътища са безплатни.

5. Пътищата у нас не отговарят като качество на повишението на цената на винетката, а винетките са вид пряк пътен данък и вдигането на цените им е всъщност увеличение на данъка.

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: