Тероризмът идва и си отива, винаги
Беатрис де Граф, написала през 2010 г книга - "Театърът на страха", е човекът, който много умно и смислено води дебатите в Холандия за събитията в Париж.

Едно от важните неща, които тя напомня е, че всяка генерация унищожени терористи е подменяна от следваща, още по-брутална.

Че единственият успешен начин да намалиш риска от тероризъм е да наложиш "алтернативния сюжет", че това е човешка дейност, а не въпрос на институционализирани - военни или други - действия.

Че най-добрият антитерорист е кварталният полицай, и че връзката между нетолерантността към малцинствата и способността на радикализираните да убеждават и привличат, е пряка.

Че единственото познато ефективно средство срещу тероризма са усилията за дерадикализиране.

Тя всъщност вижда връзка между обявената от Саркози "нулева търпимост" и събитията в Париж...

За успокоение, тя също напомня: тероризмът идва и си отива, винаги. Винаги.

*Мнението на автора е публикувано в профила му в социалната мрежа

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: