На украинския фронт - нищо ново
Наскоро се завърнах от Западната част на Украйна и може би ще е интересно, ако споделя някои впечатления:

1. Както се очаква, в Лвов и околностите не харесват Путин - масово има задраскани негови лица, продава се тоалетна хартия с лика му, изтривалки и т.н.

2. Гледат те с известна подозрителност, ако говориш руски. На няколко места не искаха да говорят с мен на руски - въпреки че очевидно не съм руснак.

3. В заведенията масово се пеят патриотични песни, вдигат се тостове "Слава Украине. Хероям слава." Войниците са основно там - по улиците няма.

4. Прогонването на Янукович и войната са събудили интереса на украинците към нови идеи, към желание да променят нещо. Виси едно странно напрежение и очакване във въздуха (представям си нещо подобно на началото на 90-те у нас да е било така).

5. Въпросът е кои ще са идеите, добили популярност - моята работа там беше да помагам местното либертарианско движение, което сериозно е пораснало последната година. С немалката помощ на преместили се грузинци и дори руски либертарианци.

6. В същото време, новото правителство, дори да не е Янукович...пак е държава. По телевизията имаше обширен репортаж за това как се краде от военни поръчки за фронта.

*Мнението на автора е публикувано в профила му в социалната мрежа

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Поляк спечели първия етап в Обиколката на България

    На 28.07.2020 г. се проведе първият етап на 67-мата Международна колоездачна обиколка на България с генералното спонсорство на ДЗИ, дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар. Полякът Алан Банашек (Mazowsze Serce Polsk...
  • Ценете кадрите си. Отстоявайте принципите си

    Покажете на служителите и клиентите си, че наистина държите на тях и то устойчиво във времето. Това се отплаща в трудни моменти като настоящия, коментира Иван Илчев, основател на Casa Kakau в специално интервю за b2b Media. Иван Илчев e маркетоло...
  • Живеем в интересни времена

    Виждам една позитивна страна от цялата ситуация и това е, че който подценяваше процеса на трансформация и дигитализация преди кризата, буквално сега ще е принуден да отдели човешки и капиталов ресурс в тази насока. Виждаме, че дори и държавната админ...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: