На украинския фронт - нищо ново
Наскоро се завърнах от Западната част на Украйна и може би ще е интересно, ако споделя някои впечатления:

1. Както се очаква, в Лвов и околностите не харесват Путин - масово има задраскани негови лица, продава се тоалетна хартия с лика му, изтривалки и т.н.

2. Гледат те с известна подозрителност, ако говориш руски. На няколко места не искаха да говорят с мен на руски - въпреки че очевидно не съм руснак.

3. В заведенията масово се пеят патриотични песни, вдигат се тостове "Слава Украине. Хероям слава." Войниците са основно там - по улиците няма.

4. Прогонването на Янукович и войната са събудили интереса на украинците към нови идеи, към желание да променят нещо. Виси едно странно напрежение и очакване във въздуха (представям си нещо подобно на началото на 90-те у нас да е било така).

5. Въпросът е кои ще са идеите, добили популярност - моята работа там беше да помагам местното либертарианско движение, което сериозно е пораснало последната година. С немалката помощ на преместили се грузинци и дори руски либертарианци.

6. В същото време, новото правителство, дори да не е Янукович...пак е държава. По телевизията имаше обширен репортаж за това как се краде от военни поръчки за фронта.

*Мнението на автора е публикувано в профила му в социалната мрежа

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: