Пленено не-общество в пленена не-държава
Да го сведа до прости думи. Правосъдна реформа няма да се случи. Това решиха лафкаджиите в голямата бяла сграда. Христо Иванов подаде оставка. Радан (еднолично) излезе в опозиция. И... толкова.

А в още по-прости думи - фарсът с историческия компромис приключи.

Мандатът на лафкаджиите също, но май още не го знаят.
 
И сега, нещо по-дълго. Размисли по повод повода. Наскоро препрочитах Айн Ранд. Все едно дали съм съгласна с нея или не, за едно е права. Ако си жертва (в обществения смисъл на думата), това е възможно само с твоето съдействие. Затова с терористи не се преговаря. И, ако още не сте разбрали, тези, които ни управляват, СА терористи.

Ще ви отнеме известно време да го осмислите (ако изобщо се получи), но когато стане, ще сте принудени да се съгласите с мен.

А дотогава може да продължавате безметежно да се готвите за празниците. И като изтрезнеете, ще се окаже, че е по-зле от преди. И всеки ден ще е по-зле от предишния. Това не го е казала Ванга. Аз ви го казвам. Но ще бъде. Неизбежно е. До пълния разпад.

Пленено не-общество в пленена не-държава.

* Мнението на автора е публикувано в профила му в социалната мрежа.

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: