В политиката на топло и сигурно
ДБГ щели да останат във властта, за да проследяват как протича съдебната реформа? СДС пък не намирали причина да излизат от кулоарите... Really?!!
 
Защо пък да излизат, нали там е топло и сигурно. Много бързо забравиха обаче как влязоха! Къде остана идеологията, дами и господа? Изпуснахте я някъде по пътя. В такива ключови моменти лъсва цялата безпринципност, корумпираност и политическо късогледство на българските управляващи. Но нали знаете - утре пак ще има избори. И поне ако зависи от мен, вие няма да сте начело на България.

Защо ли? Защото не заслужавате тази чест. И не обичате страната си. Не защитавате хората в нея. Лично си спомням как беше сформирано "Движение България на гражданите", например. Каква беше идеята и какво се случи.

СДС пък изобщо не искам да ги коментирам - едно време всички смислени хора застанаха зад идеята. После... знаете си. "Вчера" ги върнаха на политическата сцена само заради сформирането на т.нар. Реформаторски блок. За да има дясно в парламента. Уж. Беше ясно, че няма как да се получи, но защо пък да не пробваме. Както всички знаем обаче, политика не се прави за един мандат. И за по-малко проличава обаче ще се работи ли дългосрочно в полза на гражданите (независимо дали са индивидуални или корпоративни), или не.

Визия трябва, за бъдещето. Устойчивост и изпълнение на поетите ангажименти. Градеж. И ако има коалиция, то тя да се прави за нас. За хората в държавата. За данъкоплатците. С литкане в различни посоки след всяко подухване под опашката не се изпълняват обещания. Трябва да си тежиш на мястото, за да те уважават. И за да ти вярват.

Хайде сега, обърнете се назад. Къде е дясното? Къде е лявото? Нямааа. За каква политика говорим тогава?!! За какви реформи? Не сме толкова краткопаметни - помним всичко. Поне някои от нас. ‪

#‎Кой‬ ли ще ги направи тез реформи? Някой. Някога. Някой друг път. След като ние вече не сме тук, може би? А кой ще плаща за тях? Кой ще плаща сметката, питам. Щото европроектите са до време. Обединена Европа също. А после? Кой мисли за утре? За бъдещето на децата ни и наследството, което им оставяме?

*Мнението на автора е публикувано в профила му в социалната мрежа

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Поляк спечели първия етап в Обиколката на България

    На 28.07.2020 г. се проведе първият етап на 67-мата Международна колоездачна обиколка на България с генералното спонсорство на ДЗИ, дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар. Полякът Алан Банашек (Mazowsze Serce Polsk...
  • Ценете кадрите си. Отстоявайте принципите си

    Покажете на служителите и клиентите си, че наистина държите на тях и то устойчиво във времето. Това се отплаща в трудни моменти като настоящия, коментира Иван Илчев, основател на Casa Kakau в специално интервю за b2b Media. Иван Илчев e маркетоло...
  • Живеем в интересни времена

    Виждам една позитивна страна от цялата ситуация и това е, че който подценяваше процеса на трансформация и дигитализация преди кризата, буквално сега ще е принуден да отдели човешки и капиталов ресурс в тази насока. Виждаме, че дори и държавната админ...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: