Данък "Уикенд" и идиотската бюрокрация
Понеже от 13 години съм омъжена за собственик на "малък и среден бизнес", нека обясня на г-н Горанов какво точно значи това: служебният лаптоп всяка вечер и всеки уикенд е вкъщи, защото се четат съобщения, водят се конферентни разговори и се гонят крайни срокове по проекти денонощно.

Служебният лаптоп е с нас и на всяка почивка - в ресторанта, на бара, на плажа - защото, когато всички други са в отпуск, единственият, който няма право да не е на линия, е този, който е заложил името си, усилията, безсънните нощи, данъците и инвестициите си в своя "малък и среден бизнес".

Вашите представителни разходи, г-н Горанов, ги плащаме всички, но нашите разходи за бизнес-вечери, например, вие не ги приемате! Семейна кола нямаме, защото тя е винаги и главно на разположение на нуждите на "малкия и среден бизнес".

Да, понякога с нея караме детето на училище. Когато първата среща за деня не е в 8,30 ч. Мобилният телефон е винаги на не повече от 10 см. разстояние и е включен дори в 3 ч. през нощта - защото идват мейли от други часови пояси или СОТ-ът в офиса се включва по грешка.

Та НИЕ ПЛАЩАМЕ, г-н Горанов! Плащаме с нервите си, със свободното си време, с липсването на децата и родителите, с болката в очите на служители, които уволняваме, за ВАШИТЕ бюрокрации, корупция, липса на правила, непредвидимост, спъване на всяка смисленост.

Сега ще платим и ИДИОТСКИЯ ВИ ДАНЪК "УИКЕНД", защото ние можем да се справим с всичко. А вие може да се справите само по служебен път. Там е разликата! И тя е гигантска!

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Поляк спечели първия етап в Обиколката на България

    На 28.07.2020 г. се проведе първият етап на 67-мата Международна колоездачна обиколка на България с генералното спонсорство на ДЗИ, дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар. Полякът Алан Банашек (Mazowsze Serce Polsk...
  • Ценете кадрите си. Отстоявайте принципите си

    Покажете на служителите и клиентите си, че наистина държите на тях и то устойчиво във времето. Това се отплаща в трудни моменти като настоящия, коментира Иван Илчев, основател на Casa Kakau в специално интервю за b2b Media. Иван Илчев e маркетоло...
  • Живеем в интересни времена

    Виждам една позитивна страна от цялата ситуация и това е, че който подценяваше процеса на трансформация и дигитализация преди кризата, буквално сега ще е принуден да отдели човешки и капиталов ресурс в тази насока. Виждаме, че дори и държавната админ...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: