Данък "Уикенд" и идиотската бюрокрация
Понеже от 13 години съм омъжена за собственик на "малък и среден бизнес", нека обясня на г-н Горанов какво точно значи това: служебният лаптоп всяка вечер и всеки уикенд е вкъщи, защото се четат съобщения, водят се конферентни разговори и се гонят крайни срокове по проекти денонощно.

Служебният лаптоп е с нас и на всяка почивка - в ресторанта, на бара, на плажа - защото, когато всички други са в отпуск, единственият, който няма право да не е на линия, е този, който е заложил името си, усилията, безсънните нощи, данъците и инвестициите си в своя "малък и среден бизнес".

Вашите представителни разходи, г-н Горанов, ги плащаме всички, но нашите разходи за бизнес-вечери, например, вие не ги приемате! Семейна кола нямаме, защото тя е винаги и главно на разположение на нуждите на "малкия и среден бизнес".

Да, понякога с нея караме детето на училище. Когато първата среща за деня не е в 8,30 ч. Мобилният телефон е винаги на не повече от 10 см. разстояние и е включен дори в 3 ч. през нощта - защото идват мейли от други часови пояси или СОТ-ът в офиса се включва по грешка.

Та НИЕ ПЛАЩАМЕ, г-н Горанов! Плащаме с нервите си, със свободното си време, с липсването на децата и родителите, с болката в очите на служители, които уволняваме, за ВАШИТЕ бюрокрации, корупция, липса на правила, непредвидимост, спъване на всяка смисленост.

Сега ще платим и ИДИОТСКИЯ ВИ ДАНЪК "УИКЕНД", защото ние можем да се справим с всичко. А вие може да се справите само по служебен път. Там е разликата! И тя е гигантска!

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: