Религията на милионерите

Проучване, цитирано от CNBC, е установило, че две-трети от милиардерите в света имат определена религиозна принадлежност. Повече от 50 на сто се определят като християни.

Изследването е проведено от финансовата анализаторска компания New World Wealth и в изводите от него се посочва, че по света има 13.1 милиона свръхбогати и точно 56.2 процента или 7.4 милиона се потвърдили, че са част от християнската религия.

Общо 5.6 на сто са се самоопределили като мюсюлмани, 3.9% като хиндуисти, а 1.7 на сто са част от юдейската религия.

Една трета или 31.7% са попаднали в графата “други”, а това означава и хора без никаква религиозна принадлежност.

В изследванто се твърди, че най-богатите държави са тези с преобладаващо християнско население. Според New World Wealth 7 от всеки 10 държави, където живеят световните богаташи, е доминирана от християнската общност.

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: