Неслучващото се в Давос

Лидерите на най-мощните държави в света не присъстват на тазгодишния световен икономически форум в Давос. Доналд Тръмп, Владимир Путин, Еманюел Макрон и Тереза Мей отложиха пътуванията си до швейцарския град, защото имат да решават много по-важни вътрешнополитически и вътрешноикономически въпроси.

 

Доналд Тръмп е изправен пред огромно политическо предизвикателство, свързано с кризата по южната граница и частичното затваряне на правителството. Тереза Мей трябва да намери изход от безпътицата в която се намира Brexit. Недоволството срещу Макрон не спира, а Путин е решил да се фокусира върху икономическите проблеми на страната си.

Отсъствието на тези четири човека всъщност показва нещо много важно. Дошло е времето световните лидери да се концентрират върху разрешаването на проблемите на собствените си държави, вместо да ходят да говорят празни приказки по международни форуми. В този смисъл решението на Тръмп да не ходи в Давос е проява на отговорност към собствената му държава. Същото се отнася и за останалите.

Но пък Мама Меркел беше доста ентусиазирана. В реч като за Коминтерна тя каза, че ще бори “популизма”

Реклама

Представяме ви:

  • Трудностите при стартиране на собствен бизнес

    Създаването на собствена фирма, успешното ѝ развитие и утвърждаване на пазара е нелека задача, която може да се усложни допълнително, ако попаднем в капана на някои от най-често срещаните грешки при стартиране на собствен бизнес. Според Павел Хрис...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: