Да насърчим иновативното предприемачество

Проблемът с младежката безработица е тиктакаща бомба, споделя в интервю пред b2b Media Георг Кел, изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН.
Как ще коментирате растящия интерес на компаниите в отговорно инвестиране и създаване на споделена стойност с обществото?

Въодушевен съм и съм развълнуван. Вярвам, че се провежда една тиха революция, все повече компании осъзнават, че финансовият успех в дълъг период върви ръка за ръка с опазване на околната среда, социална отговорност и доброто управление. Провалът, в които и да е от тези три аспекта, ще направи финансовото представяне невъзможно.


Създаването на стойност за дълъг период във финансови, екологични, социални и етични изрази не само допринася за конкурентните преимущества и финансовата печалба, но също изгражда капиталови средства за обществото и околната среда и допринася за доброто управление. Така че съм въодушевен, че се превръща в глобално движение и съм горд, че Глобалният Договор е част от това, насърчавайки и поддържайки го. Също така и други участници играят важна роля тук и аз вярвам, че ако пазарите останат отворени, ако правителствата са склонни да създадат подходящи условия в средата за да позволят моралното представяне да бъде печелившото, то тогава това е бъдещето, без съмнение.

Какви са очакваните проблеми с които света ще се сблъска в бъдеще?
Мисля, че в началото на списъка са проблемите с правилното държавно управление. В много части на света виждаме как правителствата се провалят. Има разрастващо се насилие. Така че провалът в правителственото управление е голям проблем и компаниите трябва да са много загрижени за това, защото когато правителствата се провалят пазарите не могат да растат и изчезва нужната предвидливост на средата. Създават се катастрофални предпоставки, които водят до хаос. Всичко това разрушава и не създава нищо полезно. Второто голямо предизвикателство е глобалното затопляне и водният недостиг. Вече голяма част от екстремното време по света може да се обясни по един или друг начин с промяната в климата. Ако не  контролираме по-добре вредните емисии и ако не се подготвим по-добре да се адаптираме, ще преживеем сериозни загуби и поражения. Така че обръщане на високо внимание на климатичните проблени ще бъде ключова задача, както и преминаването към екологично чисти енергийни източници и нови модели на потребление. Трето, аз мисля, че проблемът с младежката безработица е тиктакаща бомба. В много части на света, в Африка например, ще има над милиард безработни само след десетилетие, а вече има стотици милиони безработни младежи, така че ако не представим предприемачеството на един по-голям мащаб ще се сблъскаме с тази тиктакаща бомба там и в много други части на света. Трябва да насърчим креативността, създаването на работни места, създаването на ценностна система, която да окуражава предприемачеството в един по- иновативен начин и не само по традиционния индустриален тип.

Реклама

Още от новини:

  • Подплатени ботуши с връзки VS стилни ботуши над коляното

    Новите зимни тенденции са вече тук! Зимата идва, а с нея и много нови възможности за стилни аутфити. Deichmann представя новите есенно-зимни тенденции, които се отличават с голямо стилово разнообразие и забележителни модели. Характерно за тенденци...

Коментари

Реклама

Представяме ви:

Още съвети: