Съвети за кариерно развитие на жени
Жените в България имат най-добри възможности за кариерно развитие, според Reboot Online.

Всички жени притежават потенциала да оформят своята собствена история на успеха. Чрез включването на тези овластяващи стратегии за кариера не просто навигираме в професионалния свят – ние, жените,  проектираме пътя, отразяващ амбициите, ценностите и силните ни страни, споделя Madamsko.

Малко или много, всяка една от нас, е интегрирана в дълбокия и необятен професионален свят. На въпроса къде седи една успяла жена на социалната стълбичка, всеки дава различен и неясен отговор. Има ли обаче шанс да се удавим в опитите си да изплуваме на повърхността?

Затова подбрахме няколко съвета с които ще успеем да начертаем правилния път към професионалния успех:

Учете

В бързо развиващият ни се свят, нуждата от професионално надграждане за повишаване на нашите знания, умения и квалификация е задължителна. От онлайн курсове до семинари и менторски програми, открийте ресурси, които могат да подобрят набора от умения и да ви задържат начело във вашата област.

Преговаряне с увереност: Знайте колко си струва

Уменията за водене на преговори са от първостепенно значение в кариерния инструментариум на всяка жена. От съществено значение е и увереността с която влизате в срещи и водите разговори с бизнес партньори и колеги. Не се страхувайте да отстоявайте позициите и да отказвате на предложения, които не ви устройват. Не забравяйте и за езика на тялото и как може да работи във ваша полза.

Изградете си професионални и пълноценни връзки

Професионалната среда понякога е натоварваща, признайте си. Така и иначе обществото ни се базира на изграждането на социални връзки, било то приятелски или работни или чисто и просто контакти. Работата в бизнес среда е много повече от разменяне на визитни картички и плахи усмивки. Става дума за изграждане на стабилни връзки, които могат да донесат и своите дивиденти занапред. Необходимо е да излезем от зоната си на комфорт обаче и да се гмурнем в нетуъркинга като се включим в онлайн платформи, участия в събития, които ни интересуват.

Упражнявайте власт, власт и власт и не се страхувайте от нищо

Успешните жени често намират цел в това да водят другите. Плюс е ако притежавате и лидерски качества. Ако пък сте от по-изпълнителелните и ролята на водач ви е чужда, то има решение. Разгледайте как жени-лидери участват в застъпничество, менторство и инициативи, които допринасят за напредъка на жените на работното място. Научете се как инвестирането в себе си и насърчаването на културата и други обществено значими каузи, ще ви донесат успех.

Реклама

Още от новини:

  • Топ 5 на най-красивите коледни базари в Европа

    ФранцияЕлзаският коледен базар (Alsatian Christmas market) в Париж е идеалният избор за всички любители на храната. Разположен пред Гар дюл’Ес или Гара Изток в 10-ти район на Париж, Елзаският коледен базар е празник на кулинарното наследство на фре...
  • Световен ден за борба с диабета

    ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА, DEXCOM ОТКРИВА ГАЛЕРИЯ С ПОРТРЕТИ ЗА ДА ПРЕДСТАВИ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ ВЪРХОВЕ И СПАДОВЕ В ЖИВОТА С ДИАБЕТ • С мисъл за глобалната си мисия Dexcom създаде #SeeDiabetes, първата по рода си галерия с портрети ...

Коментари

Реклама

Представяме ви:

Още съвети: