ТМ Рох, президент на Samsung Electronics, за потенциала и предизвикателствата в Mobile AI
М Roh, президент на Samsung Electronics и директор „Мобилно потребителско изживяване“, за новата ера на изкуствения интелект в мобилните технологии:
 
Добре дошъл в ерата на Mobile AI
 
Разработването на серията Galaxy S24 e най-удовлетворяващият период в моята кариера. Като инженер съм бил свидетел на много примери за невероятни иновации, но изкуственият интелект е най-трансформиращата технология на нашия век. Само малцина инженери имат шанса да участват в нещо с потенциал с такъв заряд. Той носи големи промени не само за Samsung и мобилните комуникации, но и за цялото човечество.
 
Казано на кратко, вграден в телефоните, изкуственият интелект се превръща в революция. Това е нова ера за мобилните изживявания и Samsung Galaxy има ключова роля в нея. Мобилните устройства ще се превърнат в отправна точка за достъп до изкуствения интелект (ИИ), а Samsung Galaxy - с нашето широко и всеобхватно продуктово портфолио, наследство от иновации и философия на открито сътрудничество – има отлична възможност да ускори глобалното му разрастване. Ние ще направим мобилния изкуствен интелект леснодостъпен и ще вдъхновим потребителите за нови предизвикателства.
 
Разкриваме нови възможности
 
Докато създаваме революционни изживявания в областта на мобилния изкуствен интелект, разсъждаваме и над това как тази нова и вълнуваща технология може да улесни живота ни и да вдъхнови следващите стъпки на обществото. Като се използва с внимание и грижа, Galaxy AI помага на хората да общуват без ограничения, да вършат лесно ежедневните си задачи и още много други неща.
 
След представянето на серията Galaxy S24 получихме чудесни отзиви за това как хората действително използват функциите на Galaxy AI в ежедневието си. Една от най-положително коментираните AI функции е Circle to Search with Google - невероятен нов инструмент за интуитивно търсене. Нашите инструменти свързани със по-свободно общуване като като Live Translate, Chat Assist и Interpreter премахват езиковите бариери плениха въображението на много хора. Потребителите оценяват високо и Photo Assist, както и останалите инструменти за творчество и себеизразяване, поддържани от нашия ProVisual Engine.
 
И отново, ние едва започваме. Докато разработвахме серията Galaxy S24, имахме много идеи и концепции, които искахме да реализираме. С течението на времето потребителите на Galaxy ще могат да се възползват от още повече функции на Galaxy AI, които се основават на тези идеи и концепции, тъй като Samsung непрекъснато подобрява и развива мобилните AI изживявания.
 
Освен това, вече планираме следващи стъпки за Galaxy AI отвъд смартфоните - оптимизираме го за различни категории устройства и за различни услуги. В близко бъдеще някои смарт аксесоари Galaxy ще използват AI, за да подобрят грижата за здравето и да отключат изцяло нова ера на разширени интелигентни услуги. Samsung ще продължи да обогатява и разширява възможностите на Galaxy AI във всички категории чрез сътрудничество с още водещи в индустрията AI партньори.

ТМ Рох, президент на Samsung Electronics, за потенциала и предизвикателствата в Mobile AI
 
Следващото голямо нещо си ТИ
 
През изминалата година често си задавахме въпроса какво искат или от какво се нуждаят потребителите, и какво биха могли да постигнат с наша подкрепа. Тези въпроси вдъхновиха серията Galaxy S24 – нашата първа серия смартфони с изкуствен интелект, която насърчава потребителите да си представят как животът им може да се промени, благодарение на новите технологии. Това са телефоните на бъдещето, които налагат стандарта на мобилния ИИ и дават началото на тази нова категория – AI-фони.
 
Разбира се, тези технологии вървят ръка за ръка с предизвикателства и отговорности, които трябва да се вземат предвид. Технологиите в сферата на изкуствения интелект продължават да са в процес на разработка, продължава и дебатът за правата върху интелектуалната собственост. Изключително важно е компаниите да си сътрудничат открито с цел внимателно дефиниране на AI изживяванията, така че потребителите да могат спокойно и сигурно да се наслаждават на новите функционалности.
 
От съществено значение е също така да се повишат стандартите за сигурност и поверителност в новата ера на мобилни изживявания с интензивно използване на данни. Това е една от причините, поради които сме възприели хибриден подход, който съчетава изкуствен интелект в устройството и в облака. Освен че осигурява безпроблемно използване, това позволява на потребителите да ограничат някои функции да работят изцяло на устройството, което им дава по-голям контрол върху това какво се случва с техните данни. Продължаваме да усъвършенстваме сигурността и поверителността на Galaxy устройствата, като даваме на потребителите прозрачност и избор.
 
В тази нова ера на мобилния изкуствен интелект вече не става въпрос за това какво може да прави един телефон, а за това какво хората могат да постигнат с правилните инструменти. Серията Galaxy S24 осигурява само някои от тези инструменти и аз нямам търпение да видя какво ще направите вие с тях. Вие сте тези, които решават какво е възможно, полезно и смислено. Следващата глава на мобилното изживяване не принадлежи на нас. Тя изцяло принадлежи на теб, на всеки, който избира Samsung Galaxy.

Реклама

Още от новини:

  • DEICHMANN стартира успешно юбилейната си година

    Дружеството се разраства в България вече 15 години. DEICHMANN продължава да бъде успешен в България. Търговецът на обувки на дребно завърши финансовата 2023 г. с ръст на продажбите от почти 17% на около 39 млн. лева. DEICHMANN успя да продаде ок...
  • Как да подобрим начина си на живот?

    Как можем да направим своя живот по-добър, по-здравословен и по-пълен с радост и удовлетворение? Този въпрос е от съществено значение за всеки от нас, тъй като качеството ни на живота определя как се чувстваме всеки ден и какви възможности имаме да...
  • Кои са "Най-зелените компании" за 2024 година?

    Голямата награда в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” грабна Девин, а с най-много отличия си тръгнаха от bTV Media Group. В препълнена зала протече официалната церемония по връчване на отличията в 14-то издание на Националния конк...

Коментари

Реклама

Представяме ви:

Още съвети: