Мартин Чой: Първо ще се състезавам, после ще преподавам
„Надявам се още дълго време да съм жив и здрав, за да се състезавам, защото знам, че имам още много какво да дам на България в този спорт“ - сподели Мартин Чой пред b2b Media.

Мартин Чой е сред най-успешните български състезатели по мотоциклетизъм на писта през последните няколко години.

Качва се за първи път на мотоциклет още в детската градина, а професионално се състезава от​ 1998 година.

Мотоциклетист от световен ранг с 23 титли от балкански, републикански и европейски първенства. Роден е в България, а първият мотор, на който се качва е Румет-50 куб.

В началото на 2016 година той взе участие в „Благотворителния картинг шампионат“ в подкрепа на фондация „Майки за донорство“ организиран от b2b Media.
 
След адреналиновотo състезание Чой отдели няколко минути за специално интервю за b2b Media:

Разкажете ни за благотворителните каузи, които сте подкрепяли в миналото.

Това е вече трета година, в която благодарение на Еко България се включвам в благотворителни инициативи, за което съм много благодарен и много щастлив. Аз подкрепям силно благотворителните инициативи. Вече втора година подред тичам благотворителния маратон на София за децата с аутизъм, също така благодарение на Еко България участвам в много кампании като „Шофирай безопасно“ и „Обади се като стигнеш“, а кампанията, в която се включихме днес „Благотворителния картинг шампионат“ в подкрепа на фондация „Майки за донорство“ ме прави още по-щастлив и се надявам през годината да участвам в още много такива.

На каква възраст започнахте да се състезавате и какво събуди интереса у вас за този спорт?

Състезавам се от много години. Започнах, когато бях 13 годишен. Тогава опитах за първи път. Професионално започнах две или три години по-късно, а сега вече имам голям опит зад гърба си и се надявам, че с подкрепата на рекламодателите, които стоят зад гърба ми и през всички тези години са били с мен и сме постигали тези успехи заедно, да имам щастието още много години да продължавам да се състезавам. Благодаря на Еко България, застрахователна компания Армеец, България Еър, Монстър Енерджи, Пирели и на абсолютно всички, които ме подкрепят.

Много важна част от вашата професия е безопасността. Какво бихте посъветвали шофьорите, за да са по-защитени на пътя?

Това, което ще ги посъветвам, като специално искам да се обърна към мотоциклетистите, е винаги, когато излизат да се забавляват с мотоциклета, било то пистов или друг вид мотоциклет, да помнят, че това е едно заредено оръжие. Трябва да знаят, че екипировката и техническата изправност на мотоциклета са на първо място. Искам да ги посъветвам да се пазят те самите, защото ако не се пазят, няма кой да ги пази. Останалата част от движещите се на пътя искам да посъветвам да са по-внимателни с мотористите и да се оглеждат повече докато шофират.

Вие преподавате мотоциклетизъм. Какво ще споделите за професията на учител, дори и в подобен екстравагантен вариант?

Още съм в сферата на професионалните състезания, които поглъщат голяма част от моето ежедневие. Надявам се още дълго време да съм жив и здрав, за да се състезавам, защото знам, че имам още много какво да дам на България в този спорт.

След като приключа с професионалната си кариера, тогава мога да се отдам по-професионално на „рейсинг скула“, който сега е още в зародиш. Зародиш, който развиваме от години с моя отбор.

Реклама

Още от новини:

  • Подплатени ботуши с връзки VS стилни ботуши над коляното

    Новите зимни тенденции са вече тук! Зимата идва, а с нея и много нови възможности за стилни аутфити. Deichmann представя новите есенно-зимни тенденции, които се отличават с голямо стилово разнообразие и забележителни модели. Характерно за тенденци...

Коментари

Реклама

Представяме ви:

Още съвети: