В Пловдив ще има зарядна станция на "Тесла"

Американската технологична компания "Тесла" (Tesla) ще изгради зарядна станция в Пловдив, като част от нейна верига, свързваща Загреб с Одрин, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Станцията ще се намира на бул. "България" в града.

За да бъде развита инвестицията на "Тесла" и да бъде разширено присъствието на технологичния гигант в България би спомогнало планирането и въвеждането на законодателни мерки за стимулиране продажбите на електромобили, както и на екологично законодателство за по-високо данъчно облагане на транспортните средства, задвижвани от въглеводородни горива, които замърсяват околната среда, препоръчва служебният министър на икономиката Теодор Седларски. Той е създал работна група, която да привлече американската компания за по-тясно сътрудничество с България.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: