10 милиардери, които са започнали от нулата

Не всяка успешна милиардерска история е писана в милиардерски дом. През вековете хората са работели здраво, движени от желанието за успех.

Поръсете с малко късмет и резултатът - можете да бъдете сред най-богатите хора в света!

Тези истории са живото доказателство, че ако сте готови да рискувате и вземете точните решения в точното време, можете да бъдете на корицата на Forbes.
Вижте 10 души, започнали от нулата, а днес тънещи в богатство и величие:

Сър Ричард Брансън, нетно богатство – 5.2 млрд. долара

Сър Ричард Брансън е една от емблематичните британски истории за успеха на милиардерите. За тези, които не го познават, той притежава конгломерат от бизнеси под марката Virgin. Някои от най-популярните му продукти и услуги са Virgin Media, Virgin Mobile и със сигурност Virgin Galactic.

Но скромното му начало преди години прави начинанието му да изглежда почти невъзможно. Започвайки своето собствено списание на 16-годишна възраст, Брансън показва тенденцията да поема рискове и да развива бизнес.

Той продължава с бизнес за продажба на музикални записи и магазин за плочи през 1970 г. под името Virgin Records, а през 80-те години разширява своята империя с пълни темпове. Разпростиращи се на почти всеки континент, компаниите на Брансън процъфтяват до ден-днешен.

Лари Елисън, нетно богатство – 51.9 млрд. долара

Американският предприемач, един от най-богатите хора в света, е съосновател на световно известната корпорация Oracle. Компанията е известна със своята база данни и е световен лидер в тази област.

Роден в Ню Йорк, но отгледан в Чикаго, Лари е израснал като сираче, тъй като майка му се отказва от него. Той се среща с нея едва на 48 години.

Осиновителят му губи цялото си състояние по време на Голямата депресия. През целия си живот Лари се сблъсква с много трудности, докато не започва да посещава университета в Чикаго, където се събужда интересът му към компютрите.

Историята на най-младия милиардер, натрупал сам парите си

Животът на генералния директор на Snap Еван Спигел прилича на приказка

Мохед Алтрад, нетно богатство 1.59 млрд. долара

Това е трогателна история за това как силата на мечтите променя съдбата. Мохамед е роден в Сирия, но бяга във Франция, като целта му е да успее и да се махне от примитивния, номадски начин на живот.

Майка му умира, когато Мохамед е малък и е възпитаван от баба си. На него му е трудно да се приспособи към затвореното общество и се мести във Франция, живеейки само с едно хранене на ден.

Успехът му започва, след като купува компания за скелета, превръщайки я във всемогъщата Altrad Group.

Опра Уинфри, нетно богатство 2.9 млрд. долара

Жена, която не се нуждае от представяне, Опра Уинфри е от бедно семейство от Мисисипи, но съдбата й се обръща с главата надолу, след като печели стипендия от
Държавния университет в Тенеси.

Във времена, когато расовото напрежение расте, Опра се превръща в първия кореспондент на афроамериканския телевизионен канал, само на 19 години. През 1983 г. се премества в Чикаго и започва да води толк - шоу, което по-късно ще стане "Шоуто на Опра Уинфри“.

Днес тя е утвърден водещ, автор, продуцент и филантроп.

Хауърд Шулц, нетно богатство – 2.9 млрд. долара

За човек, който е израснал в жилищен комплекс за бедни, да остане психически здрав е подвиг. За Хауърд Шулц обаче небето е границата. Роден в Бруклин, той винаги е бил принуден да направи нещо, което да му помогне да избяга от околния начин на живот.
След като получава стипендия от университета в Северен Мичиган, Шулц започва с малка кафе-сладкарница, наречена Starbucks. Днес той е начело на компания с над 16 000 обекта и е милиардер, който заслужава всеки цент, който получава.

Роман Абрамович, нетно богатство – 8.4 млрд. долара

Историята на успеха на руския милиардер е като роман. Роман Абрамович е сирак, израснал в Южна Русия в крайна бедност.

Има различни версии за това къде учи, но това, което е ясно, е, че започва своя бизнес с малка компания, произвеждаща пластмасови играчки.

В крайна сметка се впуска в петролния бизнес и бързо си спечелва име. Днес той е собственик на футболен клуб Челси (придобит през 2003 г.), има най-голямата яхта в света и начин на живот, който само крал може да си позволи.

Сър Филип Грийн, нетно богатство – 4.7 млрд. долара

Често гледан отрицателно в собствената си страна, където го сравняват с Доналд Тръмп, сър Филип Грийн може да не е най-добрият човек на планетата, но все пак е милиардер, започнал от нулата.

Роден в Англия, той напуска училище на 15 години и започва кариера с магазин за дрехи с преоценени маркови стоки. През 2000 г. купува British Home Stores и преобразява веригата. След време купува групата Arcadia, която го превръща в милиардер.

Ли Кашин, нетно богатство – 31.3 млрд. долара

Известен с това, че е най-богатият човек в Хонконг, Ли Кашин всъщност има доста трудно детство. Баща му умира от туберкулозата, което кара 12-годишния Ли да започне работа и да напусне училище.

Той работи в компания за часовници, а по-късно прави своя фабрика за пластмаса. Днес той дава работа на 290 000 души и е един от най-богатите хора в света.
Амансио Ортега, нетно богатство – 70.1 млрд. долара

И този милиардер е имал много бедно детство, но благодарение на наблюдателността, остроумието и маркетинговата мисъл успява да се издигне до най-богатия човек в света.

Започва като доставчик в текстилна фирма, а днес е собственик на модната империя Inditex. Ортега и до днес не се е отказал от скромния си начин на живот – той няма офис, работи сред служителите си, не носи вратовръзка и не обича да се появява на светски събития.

Шелдън Аделсън, нетно богатство – 32.2 млрд. долара

Шелдън Аделсън е израснал в бедно семейство в Бостън и започнал работа във вестник, който купува със заем. Той натрупва началното си състояние чрез продажбата на шоупрограми.

Днес магнатът е собственик на мегакомплекса хотел с казино "Венеция" на главния булевард в Лас Вегас и купища казина и имоти.

Реклама

Представяме ви:

  • IT индустрията у нас има потенциал за по-голямо развитие

    Моя идея е да бъде създаден общоевропейски механизъм за координация при кибератаки с централно звено в Брюксел и мрежа от центрове във всички държави-членки, сподели Мария Габриел в специално интервю за b2b Media по-малко от месец след като зае пос...
  • У нас идват инвеститори с визия

    В момента работим по 21 нови проекта на обща стойност над 834 млн. лв., които се очаква да разкрият над 2100 нови работни места, коментира Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, в специално интервю за b2b Media....

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: