Корейци строят най-голямата плаваща ротационна соларна централа

Република Корея скоро може да се прочуе с най-голямата ротационна слънчева инсталация в света.

Solkiss, южнокорейски разработчик на системи за слънчева енергия, планира да инсталира фотоволтаичен масив с капацитет 2,67 мегавата в язовира Деоку. Солараната централа не просто ще плава - тя ще се върти, за да следва движението на слънцето през целия ден.

 

Технологията на Solkiss позволява на соларните електроцентрали да плават върху вода и да се въртят в синхрон с движенията на слънцето. Според разработчика, технологията доставя с 22% повече енергия, съответно и по-висока доходност, в сравнение с фиксираните инсталации на сушата, пише GreenTech.bg.

Инсталацията на язовира Деоку не е единственият плаващ соларен масив, който Solkiss планира. Две други плаващи слънчеви централи ще се появят скоро и на язовира Миеоку.

Очаква се и трите инсталации да бъдат завършени до края на ноември. Когато се комбинират, те ще добавят 3MW слънчев капацитет към портфолиото на соларния разработчик.

Компанията е постигнала голям напредък от изграждането на първата си плаваща разработка досега, инсталирана през 2014 г. в язовира Ансеон, южно от Сеул. Използвайки собствена разработка въртящи мотори, Solkiss генерира 465 kW от масива.

Реклама

Представяме ви:

  • IT индустрията у нас има потенциал за по-голямо развитие

    Моя идея е да бъде създаден общоевропейски механизъм за координация при кибератаки с централно звено в Брюксел и мрежа от центрове във всички държави-членки, сподели Мария Габриел в специално интервю за b2b Media по-малко от месец след като зае пос...
  • У нас идват инвеститори с визия

    В момента работим по 21 нови проекта на обща стойност над 834 млн. лв., които се очаква да разкрият над 2100 нови работни места, коментира Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, в специално интервю за b2b Media....

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: