Корейци строят най-голямата плаваща ротационна соларна централа

Република Корея скоро може да се прочуе с най-голямата ротационна слънчева инсталация в света.

Solkiss, южнокорейски разработчик на системи за слънчева енергия, планира да инсталира фотоволтаичен масив с капацитет 2,67 мегавата в язовира Деоку. Солараната централа не просто ще плава - тя ще се върти, за да следва движението на слънцето през целия ден.

 

Технологията на Solkiss позволява на соларните електроцентрали да плават върху вода и да се въртят в синхрон с движенията на слънцето. Според разработчика, технологията доставя с 22% повече енергия, съответно и по-висока доходност, в сравнение с фиксираните инсталации на сушата, пише GreenTech.bg.

Инсталацията на язовира Деоку не е единственият плаващ соларен масив, който Solkiss планира. Две други плаващи слънчеви централи ще се появят скоро и на язовира Миеоку.

Очаква се и трите инсталации да бъдат завършени до края на ноември. Когато се комбинират, те ще добавят 3MW слънчев капацитет към портфолиото на соларния разработчик.

Компанията е постигнала голям напредък от изграждането на първата си плаваща разработка досега, инсталирана през 2014 г. в язовира Ансеон, южно от Сеул. Използвайки собствена разработка въртящи мотори, Solkiss генерира 465 kW от масива.

Реклама

Представяме ви:

  • Устойчивото развитие е част от културата на VMware

    Стараем се да създаваме продукти и решения, които са в синхрон с ценностите на компанията за устойчиво развитие, споделя Николá Акът, вицепрезидент “Устойчиво развитие” във VMware. Нейният основен фокус е т.нар. VMware Collective Impact, който включв...
  • Лудият, неповторим живот на Никола Тесла

    За разлика от всеки друг имигрант в Съединените щати Никола Тесла е един от най-великите изобретатели и неговият образ носи доза мистика в себе си. Още преди неговото име да стане емблема на популярната автомобилна компания, той е популярен изобрет...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: