7 китайски компании в топ 10 при смартфоните

През последните години ставаме свидетели на все по-бърз растеж на китайските производители на смартфони. Познати преди време с евтините си и често некачествени предложения, от няколко години тези компании представят все по-добри устройства и дори успешно атакуват премиум сегмента. По-достъпните цени ги правят популярни на пазари с по-ниска покупателна способност, а сериозните продажби в по-многолюдни страни като Китай и Индия осигуряват на производителите им сериозен пазарен дял, дори и да са малко познати на западните пазари.


Каква е ситуацията през настоящата година? Добър поглед към нея ни дава проучване на китайската изследователска компания Risingsun. От него разбираме, че през първото тримесечие на 2017 класацията за доставки на телефони се доминирана от китайски производители, като в челната десетка има седем производителя от източната страна, а три от тях са сред първите пет. Samsung продължава да е най-голям производител в света с доставени около 80 милиона устройства.

На втора позиция е Apple с доставките на 51 милиона смартфона. Оттук насетне е видна китайската доминация. Huawei е на трето място с около 35 милиона доставени устройства, а петицата се допълва от OPPO (26 милиона) и Vivo (19 милиона). Xiaomi дели шесто място с корейската LG с доставки на около 15 милиона устройства. Десетката се допълва от Lenovo (12 милиона), ZTE (9 милиона) и Gionee (8 милиона). Общо през първото тримесечие са били доставени 351 милиона смартфона, което представлява увеличение на годишна база от 5,4%.

Реклама

Представяме ви:

  • Криптовалутите ще свържат борсите и банките

    Повече ексчейнджи ще бъдат напълно регулирани и ще си партнират с финансови и държавни органи, коментира Паскал Таларидаот Джарвис Едж (Jarvis Edge) в специално интервю за b2b Media. Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионале...
  • Успешната компания на 21 век създава споделени стойности

    Д-р Марина Стефановае преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси и в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Паралелно със заетостта си в академичната област, Марина Стефанова е директор „Устойчиво развитие“ към Българс...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: